Jump to content

Ритане при превключване на автоматична скоростна кутия


Ahaaa

Recommended Posts

Здравейте,

 

Закупих си преди 4 5 месеца Audi b7 2.0 tfsi Quatro 2005 автоматична скоростна кутия. Успях да отстраня всички нормални болежки за този модел, безинова помпа за високоналягане, почистване на картера и цетката на маслената помпа, смяна на корпуса на масления филтър и т.н. бая мъка. Остана ми само проблема с кутията.

Когато е на D работи нормално като превключа на N или P почва да дига обороти, смених висчки бобини и този проблем се по оправи в момента съвсем малко скача стрелката и  тресе леко, но рядко. 

  Когато вкарам на задна се замисля поне няколко секунди от 5 до 10 да кажем и рита доста здраво(доста е досадно бавното превключване). От 1 нагоре на D работи добре като само спирам на място се усеща едно ритане по-леко не мн силно като на задна. На S пък почти не се усеща като превключва. Смених миналата седмица маслото филтри и т.н., но проблема си оста можеби с една малка идея работи по-добре, но може и да си въобразявам.

  Най ме притеснява забавянето на превключване на задна доста време е понякога си чакам мин 10 сек. и със силен ритник превключва. Майстора единя (че бяха двама) каза че според него са клапани и няма се оправи от маслото, а др ми каза да се отърва от нея че можеби скоро ще замине кутията и че лошо положението.

  И ми казаха да я закача на диагностика за скоростни кути имало специялен софт за това да видя какво е състоянието.

 

  Та въпроса ми е имате ли идея от какво е, дали не е заминала тази кутия или може и да се размина с нещо по-малко като софт или клапани?

 

  И добавка: за съжаление, за колата не са полагани нужните грижи, половината от ремонтите са точно заради това, не са сменяли маслото редовно и  не бяха сменяли консуматива на помпата за високо налягане, та за кутията със сигорност не са полагани никакви грижи. Колата е на 280 000к  реални.

 

   

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2 часа, Ahaaa написа:

Здравейте,

 

Закупих си преди 4 5 месеца Audi b7 2.0 tfsi Quatro 2005......... Колата е на 280 000к  реални.

Извинявам се за Off-а първо.

Това с "реалните" как го разбрахте, просто ми е интересно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дълга история... колата не беше карана доста време  2 3 години... и е взета от фирма с познати и така... и е купена нова от Порше Варна ...на диагностика  са толкова.. Може и да има скрито покрито нещо през годините, но не ми се вярва... ползвана  е да се карат някви шефчета на сам на там от време на време... 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...