Jump to content

Проблеми с парктроник


Deyan Makedonski

Recommended Posts

Здравейте, имам следният проблем с парктроник на A6 3.0 TDI Allroad 2007:

 - На скоро закупих колата и не работеше, само изпиуква един път продължително при вкючване на заден ход, премигва екрана, като се опитва да изкара асистенцията и прекъсва и се връща на предният екран.

След диагностика, ми казаха че се е скапал модула, и закупих друг със същият номер, който обаче беше настроен и за камера, а колата няма такава. Когато го закачихме на колата, реално на MMI се показа екрана за задна камера + асистенция, но реално не получаваше явно никакъв сигнал и на екрана показваше просто някакъв noise. Препрограмираха модула да е само асистенция без камера, и сега пак сме в изходно положение (т.е. отново се случва само премигване на екрана и изпиукване)

 

Реално грешката която дава при диагностика е следната:

- Supply Voltage for Parking-Aid Sensor 002 - Lower Limit Exceeded (прикачвам и снимка)

 

Някаква идея какво може да е ако не е модула, защото се съмнявам че в крайна сметка имам 2 модула и нито един не работи.

 

Благодаря предварително

 

viber_image_2019-05-31_15-34-56.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

възможен проблем в инсталацията - това ти казва че сензорите нямат захранване, можеш да премериш инсталацията за прекъснат кабел или изгнил пин някъде

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за отговора, ще премеря тези дни да видя какво е положението. Трябва явно да свалям броните за да меря датчиците, като предполагам че там някъде ще да е проблема явно. Дали би помогнало ако настроя модула да отчита само предните или само задните датчици, евентуално да локализирам по някакъв начин малко по-точно и да не свалям някоя броня напразно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

 

Случайно имам под ръка едно A3 8PA 2005 със заден звуков парктроник, дали модула би свършил работа за тестване? или да свалям броните и да замервам.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Chanchev според техниците в сервиза където я проверяваха последно, модула не подава напрежение то датчиците и съответно нито един от тях не сработва. Затова си мисля че може да има някъде прекъснат или укъсен кабел. Реално нито един от датчиците не цъка, на фона на това че имам 8 ... малко би било странно всичките пък да са изгорели :nixweiss:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

от а3 няма да стане. предвид грешката е нормално да не цъкат - нямат захранване, ако мен питаш бръкни под задната броня и извади някой от крайните и му премери кабелите, ако нямаш плюс значи проблема ти е отзад, но пак не е гаранция. може и да е буксата под предния ляв фар

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като цяло изключвах датчиците един по един и с VCDS проверявах грешките, и накрая излезе кой е дефектирал, след смяна всичко си тръгна нормално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...