Jump to content

audi a6 c5 2.8 quattro ack


Recommended Posts

Здравейте колеги,

Извинявам се предварително ако вече има подобна тема, просто аз не съм я видял.
Доста интересен проблем се получи с колата и искам да питам дали някой от вас е изпадал в такава ситуация. След шофиране спрях за 5 мин. и след повторно качване колата не иска да запали. Закачих я на компа и имаше грешки за датчик на вала (мисля че беше на разпределителния.), бензинова помпа на късо и нивомер (предполагам за нивото на бензина). Изтърках ги и след повторно даване на контакт ги няма. .Първо тръгнах в посока тоци. От лулите хвърчат искри яко .Бушоните за запалване и за помпата са здрави. Свалих кората под волана да видя релето. Тествах го цъка си и излиза правилно напрежение след като му пускам управляващ сигнал.

Легнах под волана да меря на самото тъбло. На захраване са 12V а на управляващия (предполагам идва от компа на колата) е около 6V. След това развих капака на бензиновата помпа и мерих на буксата и бам 1.8V - 1.9V
Това нормално ли е? Имам и ауди а4 б5 там на кабела на помпата е 5V. Та въпроса ми е някой запознат ли е дали и на а6 помпите работят на 5V? Защото се бях засилил да купувам нова, но след тези тестове нещо взех да се съмнявам.

Редактирано от Михаил-Кз
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-лесно,откачи входа на бензиновата магистрала към рейката на дюзите и виж при въртене на стартер дали има налягане на горивото.Абсолютно същото ми се случи със същата кола и мотор,оказа се бензинова помпа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При буксата на помпата трябва да имаш 12 волта. Трябва да върти при директно подаване на ток от акумулатора и така реално ще разбереш дали релето което е по кормилото се ебава. 

Ако до помпата не ходят 12 волта каквото и да прави няма да има налягане. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Извинявам се, че съм забравил да споделя откъде е проблема 😔. Помпата беше заминала, след 30 мин сваляне рециклиране и върщане обратно всичко си дойде на мястото. 🙂 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...