Jump to content

Питане: Ауди А4 (B7) 4.2i V8 или 3.0TDI V6


Recommended Posts

Здравейте колеги. Имам едно въпросче относно ауди б7 4.2 и 3.0 тди. Та въпроса ми е дали поддръжката на 4.2 ще е една идея по добре от дизела.

Редактирано от MAPTO7007
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При 4.2 също имаш вериги.

Ако му сложиш Газ може накрая с 4.2 спрямо 3.0TDI да са ти по малки разходите ... но разбира се нещата опират и до късмет.

 

Имаш ли бюджет ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е зададен за стойност на поддръжката. Горивото не е поддръжка, нито закупуването на газов инжекцион, иначе да....като цена километър пробег, що се касае до горивото, ще е по-евтино на газ. Това при S4. При RS4 вече е една съвсем друга история.....   Не знам как да го напиша, без да ме разбере не правилно колегата.....  при подобно автомобили (3.0 TDI и 4.2), куатро, в повечето случаи с автоматична кутия и много други глезотийки, основните разходи натрупващи се във времето са ремонт, поддръжка, данъци, автокаско, платен паркинг (ако нямаш гараж) и т н.   Искам да кажа, че не цената на горивото в крайна сметка е най-съществения разход. 

Редактирано от Fireblood
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разбира се, точно така е....просто изръсените пари за всичко останало през годините ще са достатъчно много, за да не може да се ядосва за избора на гориво. Идеята е да си закупи възможно най-малко експлоатиран и най-добре поддържан автомобил,  което освен на познаване на материята, е въпрос и на късмет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря за отговорите, относно бюджета към 14000 и отделно 2 за смяна на масла филтри и накладки но определено се насочих към 4.2 тия дизели нещо ми писна от тях. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...