RhythmiX Posted July 23, 2019 Report Share Posted July 23, 2019 (edited) Здравейте. Какви са симптомите при ниско ниво на масло в кутията ? Когато загрее колата скоростите приплъзват между 3-та и 4-та. Рядко между 4-та и 5-та. интересното е че когато подавам газ оборотите се качват до към 2400 Об/Мин. И вместо да превключи сваля оборотите до към 1800об/Мин. И колата продължава да ускорява пак до 2400 об./Мин. след това сменя на следваща предавка. Колата е с рециклиран хидро съединител , след рециклажа чупих кутията и смених кутията без хидрото. рециклирах хидрото преди 40к км. 2 пъти сменях маслото веднъж след рециклажа и веднъж след,като сложих другата кутия. Въжможно ли е от маслото на приплъзва или и тази кутия/хидро са пътници? Edited July 23, 2019 by RhythmiX Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJANO Posted July 24, 2019 Report Share Posted July 24, 2019 Това с падането на оборотите на 3-та вероятно е локъпа на хидрото. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RhythmiX Posted July 24, 2019 Author Report Share Posted July 24, 2019 (edited) Как се лекува ? Отделна част или ? последствия ? Edited July 24, 2019 by RhythmiX Link to comment Share on other sites More sharing options...
stanislav85 Posted July 24, 2019 Report Share Posted July 24, 2019 Да се лекува локъп-а, че това не е ли нормално? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJANO Posted July 25, 2019 Report Share Posted July 25, 2019 20 hours ago, RhythmiX said: Как се лекува ? Отделна част или ? последствия ? Исках да кажа, че е нормално това поведение. Сега, ако на 4-та, 5-та го прави вече е проблем. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kpematop Posted July 30, 2019 Report Share Posted July 30, 2019 Хидрото се тества на 5 или 6-та в ниски обороти като подаваш газ дали тресе и след 100км/ч като заключи с равна газ дали играят оборотите. Ако ЕГР-а или дюзите не са ок, може да играят пак. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mili 75 Posted July 31, 2019 Report Share Posted July 31, 2019 Някой дали може да ми даде линк в ибей за комплект клапани 7 броя за мехатроника. Че да знам със сигурност кои се купуват ако ми се наложи. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEWLY Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 А има ли как да се провери кога е за смяна маслото на кутията?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Това май няма как да се случи. Иначе се сменя според ауди никога, а според зф е добре да се сменя на 80 до 120 хил. км според стила на шофиране или на всеки 8 години. Другата възможност е да му направиш лабораторен анализ... ама къде могат да направят това и кой ще го разчете след това идея си нямам. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEWLY Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Не, не. Такива да си ги нямаме глупости от 1001 нощи... Що е масло се сменя, ама няма лонг лайфове, няма вечни... Поне според мен масло ли е, трябва да се сменя. Искам да сваля кутията и да я поизчистя, макар и да нямам проблем с нея, че да не опира ножа на кокала. А да споделите каква е цената ориентировъчно за смяната на маслото (оригинално или нещо наистина хубаво) с всичките си филтри и неща за смяна след като се отвори? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NIKO Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Ти първо питай за цената за отваряне(), чак тогава мисли за масла и филтри. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEWLY Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Цената за отваряне не ме интересува. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marinnik Posted August 3, 2019 Report Share Posted August 3, 2019 Аз наскоро смених маслото на моята. Не помня точен модел на маслото, което сложихме с механика, но беше на ЗФ и мисля струваше 60-80лв на литър. Всичкото ми излезе към 700лв. Не знам дали се филмирам или наистина е така, но после ми се стори , че по-мазно превключваше скоростите. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dupeto_e Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 Не искам да спамя в темата и не съм сигурен дали мнението ми е за тук, но не е зле да чекнеш и ъпдейта и софтуеърната версия на кутията. Аз лично след ъпдейта бях и съм все още много доволен, изчезнаха менения на оборото като пуснеш газста, тресенки и всякъкви чудесии... просто изказвам мнение Link to comment Share on other sites More sharing options...
LEWLY Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 (edited) Как да проверя с каква версия съм и ако е стара как да я ъпдейтна? Викаш, че при теб се подобри? Edited August 7, 2019 by VBI Цитиране на предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
P_PETKOV Posted August 6, 2019 Report Share Posted August 6, 2019 (edited) 1. VCDS 2.1. Порше ако си гъзар и се разбереш с тях, понеже официално ъпдейт се правел само ако имаш оплаквания и точно тоя проблем го описан като решен 2.2. при Стефан Edited August 6, 2019 by P_PETKOV Link to comment Share on other sites More sharing options...
dupeto_e Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 Колегата горе е писъл точно и ясно. Няма да го повтарям, масло и ъпдейт, после пращайте тука на Варна хидротата, ако не стане работата Link to comment Share on other sites More sharing options...
royce Posted August 7, 2019 Report Share Posted August 7, 2019 @dupeto_e Къде по точно? МиД или Софтелектроник? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts