Jump to content

Проблем с запалване


viltaka

Recommended Posts

Колеги добро утро. Моля за помощ и някакви идеи. Първо колата е ауди а3 2000 1.6 газ бензин. От 3 месеца имам проблем със запалването на кратко пали когато си иска и като запали си работи без грешка. Реши ли обаче, че няма да запали не става работата. Случва се на студен и на загрял мотор. Може да запали и след час да откаже. Не гасне в движение на бутане пали, ток има просто не иска да завърти стрелката на оборотите не помръдва. Има 2 диагностики след последната от вчера излезе грешка температурен сензор, а също и ламбдата. Сменихме го (само сензора без ламбдата) и колата в сервиза беше ток. Следобед обаче познатата ситуация не иска и това е днес сутринта пак не иска даже на 3 пъти не се пусна и бензиновата помпа смисъл не я чувам. Естествено пак ще ходи в сервиз, но ситуацията не е добра има съмнения за датчик на колянов вал ама нали ако е той няма да пали и на бутане и това засега ни спира, моля някой ако има идея за нещо да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Заставаш срещу двг, от дясно до сервото има малка пластмасова кутия , сваляш капачето и намираш реле №30 , презапояваш спойките.Това реле захранва компютъра и никаква диагностика него лови.

Редактирано от jiko58
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря колега оставил съм я за сега в един сервиз където са еликтричари разбират уж, ще им кажа за това да го направят, че нещо се заговори за компютър да се сменя, а предполагам, че това няма да е много евтино начинание ще видим какво ще излезе, ще пиша като имам резултат за да може ако има някой друг с подобен проблем да съм му от полза.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...