Jump to content

Спира да върви при силен дъжд


zzzaaaqqq

Recommended Posts

Здравейте! За втори път ми се случва при силен и проливен дъжд колата спира да върви. Двигателя е 1.9тди 131 коня Б6. Първия път беше по време на движение карах през проливен дъжд и градушка и спрях под един мост. Около 15 минути по-късно без да съм гасил колата просто потеглих и тя изгасна. Паля отново тръгвам гасне. И така няколко пъти докато осъзнах, че като подам газ на празен ход оборотомера едвам отлепваше плавно или една идея по-бързо вдигаше обороти но насечено - това бяха двата варианта. Иначе държеше номинални обороти, но подам ли газ за 10 секунди вдигаше до максимални обороти, ако не и повече. Помислих за 2 варианта единия за мокър филтър, а другия за пълен с вода ауспух. И двата ми звучаха налудничаво. И днес отново проливен дъжд, но колата беше паркирана и не е била в движение. Качвам се паля и същата работа оборотите ги няма. Предния път се оправи от самосебе си след около час почивка и 30 минути каране. Какво може да се случва и как да го хвана? Благодаря предварително!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отвори кутията на компютъра (като отвориш капака под шофьорската чистачка ще видиш прибл. квадратна кутия), ако вътре има вода, почти сигурно някое реле ти създава проблем (мисля че ще е 219).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само знай,че да отвиеш единия от винтовете,трябва да свалиш чистачката и да махнеш пластмасата под нея. Иначе ще счупиш капака.

И въпросните релета са под компютъра.

Редактирано от герги
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...