Jump to content

Уплътнения предни врати А4 В8


EMark

Recommended Posts

Колеги, имам малка питанка. Търсих доста в Гугъл и търсачката тук, но не намерих отговор. Надявам се някой да знае отговора, или ако има такава кола да види при него как е, и да сподели дали е нормално.

 

Въпросната кола е А4 от 2008, при измиване на мивка, и последвалото подсушаване с кърпа, забелязах че на една от предните врати уплътнението на вратата отдолу, точно 20-25 см стои отлепено и леко виси, точно под джоба на вратата. Реших че трябва да го залепя, защото е отлепено. Но минавайки на другата врата забелязах абсолютно същата ситуация, 1:1, без разлика, същото място, същото разстояние и т.н. И се запитах дали не е нарочно така, да е нормално, и съответно да не пипам там.

 

Ще съм благодарен ако някой сподели при него как е, нормално ли е.

 

Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при мен са разлепени. Пробвах с двойнозалепно но не стана. Реших със силикон да го оправя, но ме мързи за сега да се занимавам и е така от година. [emoji16]

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен не е отлепено. А и все още не съм гледал такъв филм - заводски отлепено уплътнение. Лепенето на уплътнения обаче не се прави със силикон, още по-малко с двойнозалепящо тиксо и други подобни, каквито ви дойдат на ум, а със специални лепила като Loctite 406 и др.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Силикон го ползвам като общо название, защото лепилото ми е в такова флаконче. Иначе отдолу фабричната лепка ми изглежда като битум с армировка в нея. Не си обяснявам защо е отлепена, но очевидно не е само при мен.

Sent from my LYA-L29 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За нищо. Важно е да не е някоя куча марка и да е специално за уплътнения.

 

P.S. Щях да пропусна - при тези лепила много важен е и срока на годност. Обикновено той е 3 години от датата на производство и задължително е маркиран някъде на опаковката.

Редактирано от nickgaidarov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...