Jump to content

Трудно пали когато не е карана няколко дни


ceco100

Recommended Posts

Здравейте,

колата е  А4 2.0 бензин (няма газова) 2001 г. Проблема е, че трудно пари като не е карана няколко дни. Завърта един два пъти и няма сили за повече и угасва. Когато я карам всеки ден си пали нормално. Преди този проблем се проявяваше само зимата като паднат температурите под нулата. Тогава откриха че четките на стартера се бяха износили и ги смениха заедно с едва втулка която беше посиняла. Нямаше утечки на ток. След това изчезна проблема.

Сега от месец пак го има. Алтернатора и стартера са обслужени. Сменени са дебитомер, датчик за температурата, филтър за горивото, свещи, акумулатора е на половин година. На диагностиката не се откриват грешки. Алтернатора зарежда нормално (14 - 14,2 V). Преди да запаля колата замерих акумулатора 12,6 V.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди два дни го тестваха и повериха. Почвам да си мисля дали е електрически проблем или е някъде по системата за подаване на въздух и гориво.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Оказа се, че е бензиновата помпа. При стоене няколко дни и при първо палене не прави достатъчно налягане на горивото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Типичен пример за "пишман-диагностика". Стартерът може да върти и с 1000 об/мин, но без бензиновата помпа моторът няма да запали. Но за установяването на такъв проблем с бензиновата помпа манометърът дрябва да се постави на студен мотор, след няколкодневен престой. Това в сервиз обикновено не се случва, защото колата пристига топла и няма кой да я чака няколко дена, а и всичко зависи от компетентността и добросъвестността на сервизните специалисти.

В кръга на шегата ще спомена мой случай - когато трябваше да возя жената, колата винаги запалваше от раз. Когато синчето караше колата, дефектът се проявяваше почти винаги. Заключението е ясно, нали? Ама причината беше реле J271, захранващо с +12V ECU.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 years later...

Здравейте,
тези дни като паднаха температурите пак се сблъсках с проблема за трудното палене. Започна да пали трудно като е под 0 градуса. Завърти и угасне. Пробвам няколко пъти така. Подаване на газ не помага. Пробвах с подаване на контакт, връщане от контакт и после палене и пак не става. Веднъж като е запалила после пали без проблеми. Проблема е първото палене.

На диагностиката не се откриват грешки. Алтернатора зарежда нормално (14 - 14,2 V).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...