Jump to content

Ауди 80 2.0 моно проблем на бензин


ziprok

Recommended Posts

Здравейте, нов съм във форума. От няколко месеца съм горд собственик на гореспоменатото Ауди комби. Проблема на автомобила е следния: Преди да го закупя колата е вървяла само на газ. Цялата кошница, барабар с помпата беше премахната от резервоара и той беше изпразнен и затапен. Купих кошница и помпа втора употреба и ги монтирах, налях бензин и се появи следния проблем. Колата пали на бензин и на празен ход държи идеални обороти, но когато се подаде газ, след 1500 оборота колата започва да се дави и към 2000/2500 изгасва. Все едно не и достига бензин. Казаха ми да си измия резервоара и да си сменя помпата и щяло да се оправи, само че аз със скромния си технически опит не вярвам и за това реших да се допитам и до вас, дали някой не се е сблъсквал със същия проблем. Горивния филтър на колата е нов, обслужена е напълно, свещи, кабели ,масла, филтри, ремъци, ролки. На газ колата работи нормално. Ако някой даде съвет ще съм благодарен. Лек и успешен ден на всички.

 

П.С. 

Пробвах търсачката, но не намерих нещо полезно по темата. Ако съм сложил темата не на мястото и, съжалявам и моля модераторада я тури където трябва.

Редактирано от ziprok
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да почистиш бензиновия инжектор.

Изпратено от моят BENEFON SIGMA GOLD с любезното съдействие на МОБИКОМ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А аз бих захранил една обикновена бензинова помпа в бутилка от 10 литра с бензин, в която СЕ ВРЪЩА и обратното гориво, самия тоя инжектор и ще стане ясно веднага прави ли са или не, тези хора.

Редактирано от autoasist
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

При мен Б4 АВТ двигател моно беше подобен синдром, смених бензиновия филтър и ми каза майстора да налея добавка за почистване на инжекция или моно инжекция и да мина 150-200 км. Оправи се и върви на пушка. В резервоара да има винаги двайсетина литра бензин да не засмуква евнтуалната тиня.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откачи си акумулатора като за начало за 5 минути, закачи го наново и виж има ли промяна.

Може да е проблемм с ламбда, проблем със син температурен датчик.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Благодаря за отговорите колеги. Дюзата се оказа читава. Монтьора ми изчисти целия резервоар, продуха маркучите и смени горивния филтър. Колата работи перфектно. Казаха ми поне 1000 км да карам на бензин и по възможност с добавка за да се изчисти всичко което е останало. Лека вечер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...