Jump to content

Ремонт на щора за багажник Ауди А6 c5


gebona

Recommended Posts

Здравейте, 

Предположих че не съм първия ремонтирал сам щората за багажика на моято така прекрасна кола. Предлагам моя варинат на ремонт. При мен проблема беше в счупена контра на болта, който държи оста с пружината.

Нужни материали са парче стоманизирана тел.

В края на оста има дупчица през която може да се промуши телта, тъй като там има пластмасов дюбел се налага болта кото държи оста към пластмасовата капачка да бъде скъсен с клещи, и съответно преминаването на телта при мен се получи с нагряване на телта и натиск,  от третия път пробих. Необходимо е малко сръчност за огъване на телта за да се получи новата контра. Току що сътворих това нямам идея колко време ще изкара, но все пак стана, прилагам снимки на собата която измайсторих за контра. Надявам се да помогна на някой в беда хехехе :)

IMG_20190813_185207.jpg

IMG_20190813_185150.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 13.08.2019 г. at 19:31, gebona написа:

...

При мен проблема беше в счупена контра на болта, който държи оста с пружината.

Нужни материали са парче стоманизирана тел.

В края на оста има дупчица през която може да се промуши телта, тъй като там има пластмасов дюбел се налага болта кото държи оста към пластмасовата капачка да бъде скъсен с клещи, и съответно преминаването на телта при мен се получи с нагряване на телта и натиск,  от третия път пробих. Необходимо е малко сръчност за огъване на телта за да се получи новата контра.

...

IMG_20190813_185207.jpg

IMG_20190813_185150.jpg

 

Да споделиш след известно време, като как се държи доработката.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 years later...

Преди няколко дни и аз се занимах с това. Пластмасата на капачките старее и почва да се чупи като вафла.

При мен освен застопоряването на централната ос се бяха изпочупили ушите в които влизат винтчетата с които капачките се захващат за основното алуминиево тяло. 3 мм винчета с дължина 45 мм с шайби , свършиха чудесна работа за стабилно закрепване на капачките,  като ги притискат от външната страна, преди изпочупените уши. Само не трябва да се стягат много, за да не се случват нови поражения по капачките.

В началото на средния прът има прорез широк 3 мм. Захванах в основата на капачката стопер в който да бъде законтрен пръта за да не се развива като използвах прореза за законтряне. Не ми харесва че самия прът остава без винта който го задържа фиксиран към капачката, но за момента работи и без това. 15 оборота на оста обратно на часовниковата стрелка, законтря се, слага се обратно и щората пак работи.

В интернет има файлове за 3д принт на целите капачки (прилагам едни които свалих), както и само на елементи за лявата капачка които обездвижват централната ос. Има платени и безплатни файлове, стига да има къде да се принтират на добра цена.

Капачките са се предлагали като резервна част (4B9863498B1EJ  ), но вече не се предлагат.

Тук се предлагат вече изработени от пластмаса - https://www.etsy.com/listing/1449919441/audi-a6-c5-cargo-cover-repair-kit

Попаднах и на ентусиаст който прави капачки от алуминий, но 155$ (с доставката до България) ми бяха доста извън бюджета за този ремонт.

https://www.audizine.com/forum/showthread.php/464749-diy-fix-a-broken-cargo-cover

https://www.thingiverse.com/thing:399921

https://www.audiworld.com/forums/audi-allroad-18/do-you-have-broken-cargo-cover-end-caps-3035850/#post25688568

 

 

 

 

Audi A6 C5 back cover plastic cup without button.stl Audi A6 C5 back cover plastic cup with button.stl

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...