Jump to content

Проблем с акумулатора - 3.0 TDI


kosio85

Recommended Posts

Колеги днеска реши да ме предаде акумулатора. Колата не върти грам, с кабели запали без проблем. Въпроса е, че не ми изписва никакво предупреждение, а директно спря и в  mmi си показва 100%. Зимата ми изписа веднъж, че е ниско нивото, но си палеше, а сега без никакво предупреждение приключи. Интересното е, че всичко друго работи - радио, километража светят, само не иска да върти. Това нормално ли е да умре така без предупреждение? Принципно в последно време качваше най много до 50% в mmi и падаше пак, въпреки, че не е студено. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм даа и при мен стана същото! Преди 1месец минах по същия път. Зимата ме предупреждаваше няколко пъти ама с каране се оправя ха нещата. До преди месец съвсем изведнъж само успях да отключва колата и до там. 

 

П. П Темата за смяна на  акумулатора е малко по-надолу. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въпроса е трябва ли да е AGM? Мойта няма старт стоп система, то в един магазин ми развиха теория, че заради автомата излизало AGM и за Варта без него, нямало да дадат гаранция, само за Банер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, тоя, който е в момента явно си е заводския, защотото на него има ОЕ номер 8К0915105F. Не излиза да е AGM, а като заменящ, дава точно тая Варта, която мисля да взема. Звъннах в друг магазин, там си дават 3 години гаранция. Явно тия искат да ми пробутат скъпия :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаш каквото е имало на колата до момента. И на мен се опитаха да ми продадат АGM. Аз  взех Варта която отговаря на параметрите на стария акумулатор. Малко ме въртяха за гаранцията, защото колата има батерия мениджмънт и трябваше време модула да се,, сети" че има нов акумулатор и да почне да зарежда в норма. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен от време на време ми излизаше грешка "Battery management active" във Ваг кома. Може би щото е умирал акумулатора :D  Ще си сложа такъв 110 ah, сменям кодинга и си карам. Доколкото разбрах, само няколко марки продават акумулатори с BEM код и това са Варта, Банер, Мол и още няколко. Четох за Банер-а добри отзиви. С 10 лв е по-евтин от Вартата и с леко по слаб стартов ток - 900А срещу 920А за Варта. Някой слагал ли е такъв или да си взимам Варта и да не експериментирам много :D 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...