Jump to content

Проблем по време на загряване с оборотите на ADA


sadman.bg

Recommended Posts

Здравейте колеги! От известно време на едната ми Б4 - ка се появи много странен проблем. Когато се запали двигателя всичко е наред. В момента в,  който започне да загрява оборотите постепенно почват да падат,  мощноста изчезва и колата не може да върви. В този момент единствения начин да се задържи да не изгасне е съвсем леко подаване на газ. Това нещо трае около една минута,  докато не загрее малко повече и след това няма никакви проблеми. Повтаря се всеки път когато колата е поизтинала. Става въпрос за Ауди Б4,  1.6 АДА мотор. Няма газова ! Дебитомета,  датчика на Хол,  кабели,  капачка , свещи , сини , температурни, картерни  датчици и други обичайни заподозрени са проверявани от моя майстор. Решил съм да сменям пак и стъпковото,  но то е последното за което мога да се сетя. Изчетах всичко писано по тази тема и сега питам за някакви други насоки. Забравих да кажа,  че горивния филтър и EVAP датчика също са проверени. Благодаря предварително! 

Редактирано от sadman.bg
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако си от София, vaskoto1 от форума на VW, сервиз Elbatron пак там. Също и ХЕЕД 91. По-добре си направи една диагностика, вместо да гадаеш. Elbatron с мен се объркаха, ама все пак казват, че правят диагностика на такава кола.

Редактирано от 6matkar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От подобен проблем със същия мотор излезе грешни показания на ламбда сонда.  Сменихме я и всичко си дойде на мястото. Ако не си свършил работа пиши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Проблема се оказа точно както по-горе "rumenggr" е писал , а именно ламбда сонда. В "ХЕЕД91" ми я диагностицираха и изключиха. В момента колата върви без никакви забележки. Благодаря за помоща на колегите. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Това е често срещан проблем и при мен го има. Оправи се за момент с реглаж на метановата инсталация и от това че съм с някакъв тропически термостат - отваря на 75 градуса и загрява много бавно. Къде се намира щекера на тази ламбда сонда да пробвам без нея как ще е?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Това е буксата, която разкачиха в сервиза. Намира се до масления филтър. В гумения маншон има само една кабелна обувка. Надявам се да съм помогнал.

Поздрави!

IMG_20200118_110227.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...