Jump to content

Здравейте, имам проблем свързан с предпазителя над акомулатора.

kimstar

Recommended Posts

Здравейте

Имам проблем с предпазителя над акомулатора. Черният кабел(ако не се лъжа кабела е + от акомулатора), е разтопен леко. Започнаха да светват лампите една по една и накрая угасна. Няма ток в акомулатора. Та въпроса ми е следния - има сервиз на около 500 - 600 метра от колата, но няма с кой да я издърпам до там. Ако сложа зареден акомулатор за това разтояние ще направили някакви проблеми или бели?

Снимката е за внимание за кое става въпрос, нямам снимка на моят предпазител.

ббб.jpg

Edited by kimstar

Този кабел е за алтернатора. Така че имаш някакъв проблем с него. щом си останал без ток явно не зарежда и си карал само на акумулатор. според мен няма да има проблем ако направиш това което мислиш (щом е за кратко разстояние).

Edited by evg_eni

В края на юли месец му се смени електрониката на алтернатора(четки и реле ако не се лъжа), тогава пак не зареждаше но не е имало такъв проблем 

Благодаря

Възможно ли е да не е добре затегнат кабела тръгващ от алтернатора и затова да е този проблем, или да презарежда самия алтернатор ?

Edited by kimstar

най добре да измериш с мултицет колко волта дава на клемите на акумулатора при работещ двигател. трябва да е около 14.3 V 

По-скоро слагайки новата батерия я закачи внимателно, да не би нещо някъде да е укъсило и да източи тока ударно. Може и да се запали...
За 1-2 км няма да го източиш, дори и да не зарежда алтернатора.
На жена ми на а3-ката дублирах инсталацията от алтернатора до батерията и всички аномалии изчезнаха.

така, проблема е решен,

качвам снимка на проблема,

хлабава връзка точно там където е стопеното е причината,

смяна на предпазителя и всичко е ок,

замериха я с мултицед, никъде няма утечки, алтернатора зарежда както трябва,

имах лек проблем след това,

не се включваха перките но подмених бушона на предпазителя отговарящ за това и сега всичко си е ок ,

лек ден колеги и благодаря за помоща и съветите

123456789.jpg