Jump to content

Ретрофит RNS-E

AudiFan88

Recommended Posts

Здравейте колеги,

нов съм във форума и се надявам въпросите ми да не са от повтарящите се, но не можах да намеря точен отговор на нещата, които ме интересуват. Отскоро съм собственик на Ауди А3 8ПА, модел 2006 с BKD мотор. Като цяло съм доволен от колата, но има промени, които искам да направя, както и неща, които ме тревожат.
1. Искам да му сложа RNS-E навигация. В момента колата е с Concert. Какво трябва да закупя освен самата навигация? И най-важното - вещ човек, който да може да извърши монтажа.

2. Като натисна съединител има едно тракане, което се получава горе-долу на полусъединител. Нямам никакви проблеми с отделянето на съединителя, но това тракане е много дразнещо и го прави най-вече при ниските скорости. Мой познат ми спомена, че може да е аксиален лагер, но ако има запознат, моля да сподели от какво може да е това тракане и съответно дълбоко ли трябва да се бръкна за да отстраня проблема?

3. Когато стартирам двигателя и колата си работи на място всичко е наред, при движение също нямам оплаквания, поне засега. Но когато все още двигателят е студен след потегляне, като дам на свободна оборотите играят нагоре-надолу между 700 и 900 оборота и това се оправя след като двигателя загрее. Казаха ми, че това било нормално, защото колата имала автоматичен жигльор, но при предишната ми кола не съм имал подобно нещо и просто не ми изглежда нормално.

Ако някой успее да ми помогне относно тези неща ще съм му благодарен.

Благодаря предварително.

Поздрави!

по т. 1-хубаво си се ориентирал към рнс, ето ти малко инфо https://www.audiworld.com/tech/elec151.shtml , тук е показано какво ти трбва с парт. номер за преминаване от 1 дин на 2 дин

Edited by X_4e

@X_4e Благодаря, колега. А да ме насочиш към човек, който може да извърши монтажа/демонтажа?

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!