Jump to content

Ретрофит RNS-E


AudiFan88

Recommended Posts

Здравейте колеги,

нов съм във форума и се надявам въпросите ми да не са от повтарящите се, но не можах да намеря точен отговор на нещата, които ме интересуват. Отскоро съм собственик на Ауди А3 8ПА, модел 2006 с BKD мотор. Като цяло съм доволен от колата, но има промени, които искам да направя, както и неща, които ме тревожат.
1. Искам да му сложа RNS-E навигация. В момента колата е с Concert. Какво трябва да закупя освен самата навигация? И най-важното - вещ човек, който да може да извърши монтажа.

2. Като натисна съединител има едно тракане, което се получава горе-долу на полусъединител. Нямам никакви проблеми с отделянето на съединителя, но това тракане е много дразнещо и го прави най-вече при ниските скорости. Мой познат ми спомена, че може да е аксиален лагер, но ако има запознат, моля да сподели от какво може да е това тракане и съответно дълбоко ли трябва да се бръкна за да отстраня проблема?

3. Когато стартирам двигателя и колата си работи на място всичко е наред, при движение също нямам оплаквания, поне засега. Но когато все още двигателят е студен след потегляне, като дам на свободна оборотите играят нагоре-надолу между 700 и 900 оборота и това се оправя след като двигателя загрее. Казаха ми, че това било нормално, защото колата имала автоматичен жигльор, но при предишната ми кола не съм имал подобно нещо и просто не ми изглежда нормално.

 

Ако някой успее да ми помогне относно тези неща ще съм му благодарен.

Благодаря предварително.

Поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по т. 1-хубаво си се ориентирал към рнс, ето ти малко инфо https://www.audiworld.com/tech/elec151.shtml , тук е показано какво ти трбва с парт. номер за преминаване от 1 дин на 2 дин

 

Редактирано от X_4e
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@X_4e Благодаря, колега. А да ме насочиш към човек, който може да извърши монтажа/демонтажа?

 

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...