Jump to content

Вярно ли са свързани плейъра и усилвателя??


dafil

Recommended Posts

Нужно ми е мнение,момчета!Насакоро купих Hertz Cento CK 130-2way  https://www.avitel-bg.com/hertz-cento-ck130---2-way-130mm-compo за предните врати на колата.

Купих и усилвателче (втора употреба) CRUNCH V-150  http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crDR_V150-600.pdf 

В колата имам  Pioneer DEH-S510BT  https://www.avitel-bg.com/pioneer-deh-s510bt---cd_usb_bt-playe

Не разбирам много от тоци,затова  оставих колата на едно момче,което има  сервиз за монтаж на  кар аудио.

Сега определено ми харесва  звученето на музиката в колата, но е проблем,че не работи постоянно:steinigung::hilezh:

На усилвателят на предните говорители  доста често му светва червения диод и говорителите почват да пращят!

На момчето в сервиза бях казал,че искам инсталирането да е направено читаво и да не се притеснявам,че ще се запаля(кабели,бушони...)

Когато си взимах колата от него и го питах от къде е взел сигнал,той ми каза,че е ползвал изходите/буксата за  стоковата инсталация и не е ползвал RCA preout от плейъра.Спомена ми,че усилвателя правил номера и затова е оставил "gain"-a на 0

По-късно,като почна да прави номера си помислих,че усилвателя е проблемен.Отворих го и със спрей за потенциометри напръсках и раздвижих всички  потенциометри .Затворих го ,свързах и...пак същата работа.Свързах усилвателя  както беше свързан  в сервиза!(снимах си  кой кабел ,къде влиза:hilezh:)

И тогава ми направи впечатление,че плейърчето е свързано към RCA Low Level на усилвателя(поз.2 от  страница 5 на http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crDR_V150-600.pdf  ) въпреки че сигнал е взет от  буксата на плейъра,а не от RCA preout!

Правилно ли е такова свързване или наистина трябва да се ползва Hi level input conector на усилвателя(поз.8 от стр.5 на http://www.maxxsonics.net/manuals/crunch/pdfs/crDR_V150-600.pdf )

Ако свързването е неправилно и затова усилвателя изключва,когато му върна колата да си оправи  кашата,кое е по-добре-да му кажа да ползва  RCA preout на плейъра към усилвателя или да си остане така,но да свърже към  Hi level input conector на усилвателя??

Не изключвам  вариант и усилвателя наистина да дава дефект:hilezh:

 

CRUNCH.jpg

CRUNCH1.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 3 часа, dafil написа:

...въпреки че сигнал е взет от  буксата на плейъра,а не от RCA preout!

 

Коя е тази букса на плеъра от която е взет сигнала?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Изглежда че са го свързали неправилно от изхода на плеъра за говорителите (високо ниво) директно към входа на усилвателя, който е ниско ниво. Когато се свързва по този начин задължително трябва да е през преходник от високо към ниско ниво: цък!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@CVT ,и аз така прочетох.

А иначе кое е по-добре да се ползва за изход(от гледна точка качество на сигнала)-евро буксата или rca preout-a?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На теория е по-добре сигнала да се усили само веднъж, отколкото да се усилва, да се намаля и пак да се усилва. Но понякога сигнала който излиза от RCA чинчовете не е достатъчно силен за усилвателя и тогава е най-лесно да се мине по този път. Когато слагах моята андроидна мултимедия точно това се получи със фабричния усилвател на задните говорители и суб-уфера в багажника.

 

Иначе ако има някаква реална разлика в качеството трябва да си аудиофил за да я усетиш. Също този преходник който намаля нивото е пасивен елемент и няма транзистори или захранване, така че ако има някакви загуби те са минимални.

 

Има още нещо: ако пренасяш сигнал на ниско ниво до багажника, трябва да е по коаксиален кабел. Ако е на високо ниво, става и с обикновен, тъй като даже и да има смущения, съотношението сигнал-шум си остава доста високо. Затова ако слагаш този адаптер е по-добре да е в багажника до усилвателя.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A при положение,че усилвателят има "вход високо ниво" 

не може ли направо той  да се ползва??

Или е някаква специфична за модела усилвател и е неоткриваема?

HI level input.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес отивам до сервиза и казвам на младежа да обсъдим нещо,почвам да го питам пак и се оказва,че аз не съм разбрал явно както трябва първия път.Той не е взел сигнал след евро буксата,а там се е включил в заводската инсталация към говорителите,след като е взел сигнал от rca output на плейъра и го епрекарал  през усилвателя.Е явно усилвателя е за преглед и тея дни ще го закарам някъде да му хвърлят едно око.

Благодаря все пак на @CVT  за включването 👍

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...