Jump to content

Upgrade на MMI 2G и на навигацията ѝ с алтернативна мултимедия с Андроид


VBI

Recommended Posts

Това и на Андроида на колата можеш да го инсталираш и настроиш да ти казва през говорителите че имаш Интернет.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с текста вместо рингтон е добро, не съм се сетил да го направя така :) .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Проблема е че го изговаря само когато телефона не е заключен... Като вляза в колата,след малко виждам че е се е закачил за мултимедията,но нищо не става. Когато отключа телефона,тогава ми изговаря каквото съм задал. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен го изговаря даже и да е заключен. (И аз минах на изговаряне. 😆)

Пробвай колата да го изговаря.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно при мен има някоя настройка на телефона, която препядства изговарянето при заключен екран,но не мога да се усетя коя🙄. Утре ако остане време ще се позанимавам. За колата да го казва мисля няма да е удобно при мен. Ако последно съм слушал радио, Aux in не е активно и няма нищо да чуя при свързването на Hotspot.

Редактирано от lavatrice
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При всички положения ако телефона ти е свързан по блутут с колата ще се опитва да го изговаря само по блутут. Не знам дали има настройка в MacroDroid от къде да минава звука :nixweiss: . Блутута на колата винаги е приоритетен, така че на който и изход на MMI да си винаги ще го чуеш. По-скоро при теб проблема може да е в опцията за "оптимизиране на батерията" за MacroDroid и да го "успива" при заключен телефон. В телефона махни оптимизацията на батерията за MacroDroid и би трябвало да се оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен когато се свърже изговарянето става винаги от телефона, въпреки че ако пусна музика веднага след това от телефона, тя вече се чува през говорителите на колата. Мисля че изговарянето става много бързо, още преди телефона да е успял да пренасочи аудиото по Bluetooth канала.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега тествах,работи си и на заключен телефон.Просто телефона ми стои в чантичката с документите и явно не съм го чувал,та проблема е бил в мен 🙂...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Инсталирах си нов лаунчер на мултимедията - сложих AGAMA по съвет на @lavatrice . Получи се много добре, много е интуитивен и позволява да се конфигурира всеки бутон, както и поведението на самото меню в зависимост от това какво е стартирано. МР3 плейъра може да се командва директно от началния екран на лаунчера (отдолу), има възможност за динамична промяна на информацията в уиджета в средата (където е емблемата) в зависимост от това какво се ползва в момента - показва скорост, часовник, компас, навигация със стрелки, антирадар и т.н. (направена е интеграция към някои от известните навигации и GPS антирадари). За МР3 плейър си инсталирах Musicolet, за видео плейър качих VLC, за ТВ конфигурирах Булсатком. За телефон инсталирах TruePhone защото това ползвам и на мобилния си телефон и много ми харесва като възможности и външен вид. Изкарах си и Carista на един от бутоните за да я ползвам с OBD адаптера. Сложих в мултимедията екстра SIM на А1 за телефония и интернет, така че вече ползвам мобилен интернет вместо да го шервам през WiFi от телефона. Горе вляво показва каква е връзката с интернет и колко сателита лови GPS-a на колата. Ако се пипнат иконките излиза меню, което може да се конфигурира какво да прави - аз избрах конфигурация на мобилния интернет. Естествено като основна навигация си оставих WAZE, а HERE е за офлайн навигация. Връщането към MMI менюто на колата става с натискането на бутона MEDIA отляво на волана, може би ще го изкарам и като допълнителен бутон на AGAMA лаунчера. Позволява гласово избиране на команди, има уиджет за времето/градуси, като локацията я взима от GPS-a на Андроидската мултимедия. Може да се зададе да сменя силата на осветяване в зависимост от това дали е ден, нощ или автоматично (според изгрев/залез). Може да се сменя цветовата гама според вкуса или подсветката, аз засега съм си оставил тази по подразбиране:

 

AGAMA_Launcher_A6.jpg

 

Изображението може да се "опъне" на целия екран или да е само в средата, засега така като че ли ми харесва повече.

 

Снимката на екрана е с по-ниско качество защото я намалих, че нямам много място за снимки във форума, на живо изглежда супер :).

 

Едит: инсталирах TeamViewer Host на Андроидската мултимедия и вече мога да я управлявам дистанционно през телефона - много е удобно ако се возиш на задната седалка или съм дал колата друг да я кара :hilezh: .

 

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 2-3 години едва ги прежалих тия 2 лв, но и аз си я купих тази Agama. Доста ъпдейти минаха от тогава и наистина я правят все по-интуитивна.

Тази година си купих и PowerAmp. 7-8лв струваше май, но наистина заедно с агамата работят добре заедно. Самия плейър има страшно много настройки на звука. Интегрира се с Агамата и можеш да виждаш името на песента изписано в долната част (там, където при теб пише "Възпроизвеждане") а в централната част се визуализира и картинката на албума при началото на нова песен.

Нали знаеш, че в средата може да ти показва и скоростта...а в автоматичен режим щом спреш да се движиш преминава на часовник.

Редактирано от Дидо Йорданов
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, разгледах възможностите на AGAMA - добре е направена. С Musicolet (ползвам го и на телефона си) също се вижда песента в долната част, просто в момента на снимката плейъра е спрян.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Здравейте,

Имам следният проблем.Колата е Ауди Q7 2007г. с ММI2G с монохромен червен дисплей.Сложих си Андроидска мултимедия и тя работи добре самостоятелно но не се интегрира със старата мултимедия защото не е включен куплунта от стария дисплей който е 10 пинов LVDS а новия куплунг е 22 пинов. Моля ако някой знае значението на пиновете на 22 пиновия конектор да сподели. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@mitinen@mail.bg на всички смарт мултимедии за А6 4Ф   които съм виждал пише че не стават за автомобили с монохромен дисплей, а само за high.

Предполагам че ти липсват модули.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...