Jump to content

A6 4F Retrofit XENON headlights


fxa

Recommended Posts

Както много други и моите фарове не светят. Шофирането вечер е голяма мъка, особено извън града когато ме заслепяват колите движещи се срещу мен. Много вариянти мислих, но понеже колата ми трябва постоянно, немога да сваля фаровете за да ги дам да ги рециклират. Така че реших да си поръчам афтермаркет лупи и рефлектори за да сменя оригиналната хела. Комплект лупи в ebay се намират за около 200-250лв. Преди няколко дни, след като уцелих доста голяма дупка която в мокрото не видях, реших че момента да си направя фаровете е дошъл. Поръчах си:

 

  1.  EVOX-R V2.0 D2S Bi xenon Projector Lens Headlight Replace  - 204 лв, в прикачената снимка се вижда как изглеждат.
  2.  2 х Крушка D2S 35W AC Osram Night Breaker Laser - 260 лв

 

И така на практика като ми пристигнат лупите ще довърша темата и ще пиша кое как става и надявам се крайния резултат да си заслужава главоболията. А след свалянето на старите ми лупи нищо не ми пречи да ги дам за рециклиране, ако резултата не е добър.

Повреме на подмяната на лупите ще сменя и инсталацията която е отдавна изгоряла. 

 

Та очаквайте скоро резултата :gruebel:

s-l1600.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 59
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Айде, чакам да видя как ще светят, че и на моята мисля да правя нещо. Дали ретрофит лупи или рециклиране на оригиналните.....ще се мисли.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Hela Лупите дори да ги почистиш са мътни и с едни кръгове по тях и светят мъгливо. Във фейсбук видях видео как тези лупи светят сравнени с рециклирана хела и с изгоряла и за това се отказах като цяло да рециклирам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Manniakk е с такива лупи, каквито си поръчал и с найтбрейкър, но не лазер. Може да качи снимка да видиш.

Иначе миналата седмица си взех и аз НБ лазер, с отстъпката 180лв :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Така, фаровете вече са на колата, но с обикновенни китайски нови крушки. Осрами по нататък. Лупите определено не стават с оригиналните запалки без преправяне. Наложи се да премахна едни пластмасови крачета които закрепваха запалките за старите лупи и след това ги пристегнах със свински опашки. Регулирането на фаровете след монтажа е задължителен защото светеха не където трябваше. Резултата е поразяващ! Довечера ще кача снимки как светят. Нямам уред да премеря светлината, но на око поне десет пъти по силно светят от преди. Вече виждам пътя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето и малко снимки. Вчера купих и лукс метър и днес ще ги замеря какво показват, а по-натам ще ги замеря и с осрамите като пристигнат.

20200102_214654.jpg

20200102_214659.jpg

20200102_214705.jpg

20200111_200904.jpg

20200111_200910.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

тези двете снимки са след подмяната ли? Нещо странно светят - имам чувството, че дясната е по-синя/бяла от лявата. Може би искат настройване фаровете. 

Имаш ли снимка как са светили преди това, че май каза, че светят 10 пъти повече, преди все едно свещички ли са били?

Аз преди година и нещо свалих фаровете, оправих си инсталацията, почистих лупи и рефлектори и си светят абсолютно доволно сток. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Светят еднакво, на снимката така се вижда. Ето две снимки снимани на едно и също място и година разлика. Първата е на къси с оригиналната хела, втората с китайската лупа. В момента съм настроил левия една идея по-ниско от десния за да не заслепявам. Днес ще мога да замеря старите лупи и новите и ще пиша колко точно разлика има.

IMG_20181206_190618.jpg

IMG-ad0f7a3bdf10c8303ab328127b57dc08-V.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един от старите рефлектори бе доста по зле от другия, а стойностите са на къси светлини:

2500 лукса левия и 3700 десния, новите светят 10000 единия и 11200 другия, предполагам за това дясната се вижда като по-светеща. От китайски крушки толкова!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А алито ги има по 50 евро ... в ибей са на 70 лири като трябва да се сложи и мито към сметката.

Иначе същите но от моримото бяха по 120 лири от дилъра им в Англия миналата година.

Редактирано от P_PETKOV
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Крушките в момента са най обикновенни китайски д2с 35 вата 4000к от по 15лв и май няма да ги сменя. Палят си всеки път и светят доволно, е и година гаранция имат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Има едни момчета от Варна "фарове лайф" мисля, че бяха, с оригиналните лупи и посочените по-горе лампи на осрам правят чудеса.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бях се навил на "Фарове лайф"въпреки,че парите са много, но съм от Варна и си викам поне няма ги пращам някъде надалеч,пък и го хвалят много. Уговорка от месец предварително. Един ден предварително звъня за да знам дали да ги свалям, каза ми донеси ги след 4 дена че нещо се забатачил с предните.След три дена за всеки случай викам да звънна пак да не ги свалям напразно фаровете  (не всички сме масони с по две колии и гаражи под ръка),не вдига. На месинджър ми отговори след три часа, "Носи ги". Свалям и на другия ден ги нося защото стана късно...дърво. Няма го,не вдига телефон,не отговаря никъде. Писах му че така не се върши работа,като не можеш,звъниш на клиентите и обясняваш. След няколко дена,вече като бях дал фаровете на друго място,ми отговори че бил болен и здравето било на първо място,а го видях по същото време в личния му профил в фейса се постнал на връх Шипка. Колкото е добър в работата си трябва да се научи,че връзката с клиентите е двупосочна,като не можеш спази уговорка звъниш и казваш. Много ме подразни,сума време загубих да го чакам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И колко искат за едно рециклиране на фаровете на 4f (без крушките, който примерно са към 300лв.)?

Редактирано от Marian_Georgiev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моите са биксенон с завиване: 300+ на фар  основна цена без някакви екстри ми казаха от "Фарове лайф". Колега тука от форума ми ги направи и двата за 340 с фолио и боядисване на някои елементи+ смяна на единия капак отзад който ми беше счупен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...