Jump to content

Проверка Изминати километри в Италия


Recommended Posts

Ето интернет страницата за проверка ба коли от Италия.

BF628DF4-C4F4-4377-AD60-9885ACB55236.png

Трябва да знаете италиянския номер, който се въвежда и показва кога колата е преминала тех преглед и на колко км е била

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето директния линк: https://www.ilportaledellautomobilista.it/web/portale-automobilista/verifica-ultima-revisione

Редактирано от Mustaka
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Рег номер на колата го има изписан на италианския талон и в свидетелството за собственост. Когато купувате колата продавача Ви ги предава

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, това е официалния сайт, на който се съхранява информацията при преминаване на ежегодния технически прдглед. Възможно е “ врътка” преди да премине техн. Преглед, но едва ли в Италия го правят.... т.е преди всеки преглед да “ върнат” километрите.... но е възможно

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сега има устройства за около 100-150 евра, които позволяват да се спира километража чрез едновременно натискане на 2 бутона на мулти-волана. По този начин няма нужда от връщане на километрите преди всеки преглед, само е нужно да го спираш от време на време и при по-дълги пътувания.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това с устройството е имтересно, но дали някой ще си купи устройство за да си “играе” ?!  Възможно е, но да се поставим на мястото на един обичаен средно статистичен италианец, възпитан в ренесансов дух, платен с по няколко хиляди евро месечно възнаграждение Та този италианец си купува устройство да си спира километража на  една или на няколкото си новозакупени коли——- в повече ми идва! Наздраве от мен! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много зависи дали ще е от Северна Италия или Южна - визирам тази част която наричат “Meridionale”.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Направих кратко проучване (сравних 15-20 обяви в наши сайтове, които имат снимки на талона) и масово колите внесени тук са с километри, много близки до тези от сайта (от рода на 20-30-50км). Например даден автомобил е минал прегледа на 135450 и 2-3 месеца по-късно тук се появява обява на 135480км.

 

Не знам как седят нещата в Италия, но защо някой би минал преглед и след това да не кара автомобила си, а директно да го даде за експорт? Подозирам, че нашите джамбази просто въртят километрите още в Италия, след това минават прегледа там и товарят директно на автовоза. 

 

Ако на някой му се занимава и има италиански "Codice Fiscale", може да се регистрира в сайта и да сравним няколко коли - пише, че за регистрирани потребители излиза информация от 2018г. насам. Ако системата наистина работи, ще е доста лесен и бърз начин да се пресяват малкото хубави коли от масовите гробници.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, това съмнение може да се провери лесно защото в италианския  талон на колата има вписана датата/година на преминаване на техническия преглед още преди са е купен/ продаден автомобила и също има отбелязване зя това на коя дата е спрян от движение за износ към България

Разгледайте внимателно талона там пише дори имената, рожденните дати и адресите на всички предишни собственици включително и ако са фирми и автокъщи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Аз ги ползвам www.rama.bg изглежда достоверно. Като цяло не знам от къде ги взимат тия данни всичките подобни сайтове, но най-вероятно от база данни на застрахователи, но по- добре да се провери кола ако е над 15 хиляди лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...