Jump to content

Два филтъра за купето?

nakata6

Recommended Posts

Ей сега го сложих, но ще пиша за въздуха след 2-3 дни каране, но не мисля че ще има разлика. Решетката отпада датчика си има място на филтъра.

IMG_20200215_143411.thumb.jpg.697c197917f2a81832137c059f70acaa.jpg

Колега като каза датчик се чудя ква му е ролята на този датчик и действа ли изобщо

Edited by VBI
Цитиране на предходно мнение!

И моите дойдоха тази седмица, но още не ми се отваря капака, ще почака малко първия...  (поръчах си направо 2 бр.)

Преди 22 часа, nakata6 написа:

Колега като каза датчик се чудя ква му е ролята на този датчик и действа ли изобщо

Води се датчик за качеството на въздуха.За автоматичната рециркулация е.Ако е включена от ММI и например в града си във задръстване затваря притока на въздух отвън докато се нормализират нивата на вредни газове отвън.Не съм сигурен само дали мери CO2 или азотни окиси.По скоро CO2 мери,ама  не съм се ровил за инфо.

• Like 1

Въпросния датчик за качество на въздуха ми отрови живота.  Беше се извадил и паднал където се оттича дъжда и клеясала буксата.  Климатика ми спря като ми даваше грешка: датчик високо налягане на компресора -недописимо налагане. В чудо се видях. 

Случайно го видях ...изчистих. сложих го на мястото му и всичко се оправи... 

На 16.02.2020 г. at 17:40, nikolay80 написа:

Води се датчик за качеството на въздуха.За автоматичната рециркулация е.Ако е включена от ММI и например в града си във задръстване затваря притока на въздух отвън докато се нормализират нивата на вредни газове отвън.Не съм сигурен само дали мери CO2 или азотни окиси.По скоро CO2 мери,ама  не съм се ровил за инфо.

Откъде се включва колега от MMI че аз не намирам

А някой забелязвал ли е нещо странно поне според мен. Като включа на задна и ми се струва че се затваря клапата за въздух отвън. Може така да ми се струва де.

Преди 2 часа, nakata6 написа:

Откъде се включва колега от MMI че аз не намирам

От настройките на A/C.Ето примерна снимка от нета.Мисля че не е от 3G ама е същото де c0ac9e6100b0a2c49f4272a5829f4dc6.jpg

• Like 1

Преди 13 часа, Jordany написа:

А някой забелязвал ли е нещо странно поне според мен. Като включа на задна и ми се струва че се затваря клапата за въздух отвън. Може така да ми се струва де.

Здрасти колега, при мен е същото. Аз съм с двузонов климатроник . Затваря се клапата за входящия въздух от вън като включа на задна и си го обяснявам с това, че е предвидено да не влизат изгорели газове в купето. Все пак обръщаме посоката на движение, пък и задна скорост е за маневра някаква се предполага, а не за постоянно движение така. Но това си е мое предположение.

• 1 year later...

Има 2 типа, с рамка и без. Тези без ползват фабричната, при другите тя се отделя.