Jump to content

Проблем с парното


sparco

Recommended Posts

Здравейте колеги,имам проблем с парното.По време на движение климатроника започна да духа от нормално топло като градуси и степен към МНОГО хладно и една идея по ниска степен на обдухване.Пробвах с промяна на положението на духане-стъкло,челни решетки,крана,циркулация в купето,но ефекта е същия(ако някоя клапа нещо е запецнала уж).Закачах я на диагностика-нищо не показва.Преди 3год, е сменено казанчето и прегледани клапи.Кара се с антифриз,градусите си ги държи 90 и не мърдат.Идеи колеги?

Редактирано от sparco
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако можеш да влизаш в кодовете на климатроника виж 57-ми канал. Той показва каква е вътрешната температура. Между касетофона и климатроника има една решетка - от там с едно вентилаторче засмуква въздух за датчика на  температурата в купето и ако тази решетка е замърсена или вентилаточето не работи датчика започва да се нагрява от касетофона и панела на климатроника. Показва по- висока температура и започва охлаждане.

Редактирано от bessen
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така,на 57 канал при проверката показваше 20 градуса.При загрял двигател и настройка 29 градуса + EKON+AUTO=резултата беше спадане на показанието до 18 градуса и след 7км градско каране(90 градуса на мотора) показанието стигна до 21 градуса.Мой експеримент показа: Изкючих климатроника и оставих да следя само температурата на 57 канал и  ....... температурата за 5 мин. работа на място стигна 23 градуса.Голям филм с неизвестен край :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При това положение мисля, че не е от него. При изключен климатроник вентилаторчето спира и датчика се нагрява от радиото и управлението на климатроника. Два пъти имах подобен проблем. Първия път се оказа блокирало вентилаторче, а втория не бяха вдянали маркучлето към решетката и то си смучеше въздух между двете устройства. Все пак провери сутрин на изстинало купе. Температурата трябва да има минимална разлика от външната. Отвори вратите, пусни климатроника и ако пак стигне някакви големи градуси без да се е отоплило купето може да е от там.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И така,днес преди да изкарам колата от гаража влезнах на 57 канал и резултата беше-7 градуса на дисплея на таблото и 8 градуса в купето.Огледах решетката-не е замърсена и т.н

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...