Jump to content

Утечка от радиото


Marto7777

Recommended Posts

Колата е Б7 2005 година с РНС-Е и бозе музика. Акумулатора взе да пада често и нарпавих замервания. Оказа се че има 2.8А консумация, при заключена кола. Мерих на бушоните и видях че е от бушона под найменованието RADIO. Със свален бушон премерих консумацията и показва 0.04А което си е нормално мисля. Въпроса е откъде точно може да идва проблема ? И дали може да се от усилватела на Бозето, а не от самото РНС-е ? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Spama Как така да го изключа ? То при даване на контакт се пуска.След това като върна контакта продължава да работи, докато не извада ключа. Тогава спира само. Ще пробвам и ръчно да го изключа, но мисля че резултата е същия.

@GRUEL Ще пробвам пак да видиме, обаче други утечки явно няма, щом седи на 0.04 без бушона на радиото.

 

Схемите ги гледах пак и гледам че и Навигацията и усилвателя фабрично са си вързани към Терминал 30, постоянен +, което ме навежда на мисълта че явно не е грешно свързване. Възможно ли е проблема да е от неправилно кодиране, защото и навигацията и Бозето са ретрофит. Аз съм ги свързвал, по схеми от ЕЛСА и мисля че всичко съм свързал като хората, но после неможах да кодирам във Ваг-ком че колата е с Навигация и Бозе саунд ? Просто с моя кабел неможе изобщо да влезне в Radio или Navigation, a CAN кабелите съм ги вързал със сигурност.

 

Capture.thumb.JPG.1b9a4247feb6f1ae7549b32c374c641d.JPG

Редактирано от Marto7777
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...