Jump to content

Питане за екстри от комфорт модула АUDI A4 B7


Recommended Posts

Здравейте, колеги. Пускам тая тема, защото не намирам никъде отговор на моите въпроси.

Карам А4 Б7 2005г., което имам от два месеца. Като го купих имаше екстра при отключване с дистанционното на ключа освен плафоните да светва цялото табло (скали и стрелки на обороти и км.) и бавно да намаля осветеността си при стоене в колата без да се дава на контакт. Не съм забелязал от кога липсва тая екстра, тъй като я карам основно денем, но мисля че е станало когато сменях акумулатора и ключа си бе загубил дистанционното отключване и заключване, свалянето и вдигането на стъклата при задържане на бутона. Сега при отключване светват плафоните, а при отваряне на вратата светват само малките червени дисплейчета на таблото, които са в оборотомера-(за час и дата) и в километража-(за изминати километри).

Въпросите ми са следните- от къде се пуска тая екстра-(предполагам от ваг-кома), как се пуска, защо се е загубила?

Благодаря! 

Редактирано от ivan.m.ivanov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мисля, че има такава екстра в А4/В7 - според мен бъркаш. Нормалното е при отключване да светват плафоните в купето и при отваряне на врата да светват малките червени дисплейчета на таблото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сигурен съм, че имаше, а дали е екстра не знам. Дори и страничен човек го забеляза и се възхищаваше как го били измислили немците...!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някъде в самия километраж или в колата не съм сигурен има сензор за осветеност,така през деня в хубаво слънчево време стрелките и циферблата на скоростомер и оборотомер светят да кажем с 40-50% интензитет на силата на осветеност.

 

Аз съм го забелязвал докато карам посред бял ден се вижда как са осветени в леко бяло гореспоменатите циферблати и стрелките,но в момента в който мина през тунел или я вкарам в гаража,всичко изгасва.

 

Незнам обаче дали това е въпрос на кодировка,както и незнам самия сензор за осветеност,къде точно е разположен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@MAPTO7007 Марто, в километража има със сигурност. На моята Б6-цата ми имаше, а тя беше доста постна откъм екстри. Забелязвал съм обратното - на завой примерно като напече слънце върху километража ФИС-а почва да снети по-силно. Като се обърне слънцето и пак намалява силата на светене.

Има и втори (опционален разбира се) за автоматични фарове и чистачки

@ivan.m.ivanov Завърти колата така, че слънце да напича таблото и почни едно малко листче хартия да го местиш по различни части на панела.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...