Jump to content

Проблем с лаптоп


Recommended Posts

Понеже "Какво ми се случи..." е затворена, а бях писал там за проблем с лаптопа ни... Да кажа развитието - диска се сложи на няколко лаптопа, резултат - никакъв. От една фирма ми искаха пари,колкото за нов бюджетен лаптоп. Парите да кажем ще ги прежаля, но ми казаха и друго нещо - пускам цитат , въпроса ми е към разбиращите, възможно ли е това :

 

Закачи диска като Slave на някоя машина и използвай Raise Data Recovery for FAT & NTFS като Софтуер. По този начин ще успееш да спасиш файловете си дори и като цялост на директориите и имената им. Това с плочите е много висш пилотаж, който се правеше преди много години и струваше едни много грозни пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, засега ще изчакам, че леко съм притеснен с парите, а от Итема искат 500лв и то не е сигурно дали ще стане. Дали някой има някой диск за продаване колкото да закрепя лаптопа за сега ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук може и да не намериш ... но масово онлайн се продават всякакви дискове. Ето например първата срещната обява: https://bazar.bg/obiava-27766260/dell-seagate-constellation-2-st91000640ns-1tb-2-5

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам нито 1 познат, който да не е изревал от SU серията на Adata, след като по някаква причина е решил да спести от нормално SSD. Пълен провал е цялата им серия. XPG-то бива. Преди време накупих едни GAMMIX S11 Pro, стабилни излязоха. Жалко, че тогава бяха с капацитет до 1TB, сега имат вариант с 2TB. m.2 са обаче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично съм много доволен от SSD-тата на марката Crucial. Предишния беше 240 ГБ и вървя на лаптопа от началото 2013 г. до началото на 2017 г. Обаче излязоха по бързи модели и го смених със 280 GB пак от същата марка, а стария го ползвам в мултимедията на колата като USB диск. Новия като го купих постигаше 462 МБ/сек. четене и за 3 години е паднал само до 452 MБ/сек.

 

@DaGa, ако искаш някой ден да си спасиш снимките чрез местене на единичните магнитни дискове в нов хард, ще е добре още от сега да започнеш да търсиш здрав хард който е същата марка, модел и капацитет като разваления.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

Колеги, засега закрепих лаптопа с един диск с инсталиран win7 , лошото е ,че казва че няма физически wi-fi - и това ли е заминало при падането?! Лан-а и той не искаше да тръгне ,но се оказа, че в биоса беше спрян. Проблемът е,че след като го активирах, win-a не може да намери драйвери. С две думи в момента няма нет и трябва да го подкарам. Едно време имаше Aida май се казваше, дали ще свърши работа да намеря драйвъри ?

Ако пък някой удари едно рамо да му го закарам и подкара ще съм му много благодарен.

Това е моделът, доста архаичен е ..

c04a49f4fd4b413bed93eaa78596e1af.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

https://emea.dynabook.com/support/drivers/laptops/

 

Тук ще намериш всичко, избери правилно модела обаче. C50-A е модела, short part number е PSCG8E. Има 3 страници с файлове за win7 x32.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...