Jump to content

Обяви купува/продава коли ауди


Recommended Posts

Гледам, че повечето обяви се трият, след като се продаде колата .... това не е ок, по-добре е да се заключват темите и да седят (като вид база данни), за да се вижда какво се е продало. Така човек по-лесно ще си прави заключения.

Адрес на коментара

- За продавач, който е излъгал, че автомобилът е без птп, не е бил ремонтиран и т.н.? ... лично аз излових такъв - тук във форума.

- За наблюдения върху работата на "амбулантните" търговци на автомобили - някой внасят страхотни коли, а други пълни погреби.

- Най-малкото за проследимост - намираш даден автомобил на обява във форума, преглеждаш коментарите на собственика и разбираш какво се е случвало с колата.

 

Кажи, че не се сети поне за едно от тея неща?

 

Но доколкото познавам работата на "управата" на тоя уебсайт - нямат желание да се вслушват в предложенията и на малкото останали ползватели на тоя безценен безплатен ресурс.

Редактирано от darknessevil
Адрес на коментара

@darknessevil Къде толкова акъл в управата, че да се сети такива неща, брат?!

 

Моите 2 цента....

- тук това НЕ е специализиран продавалник на автомобили, та от там и никакъв приоритет и желание за развиване на тази дейност не бива влагана от наша страна. Честно казано бих се изненадАл, ако това някой ден се промени. От там половината неща, които изброи, изведнъж рязко изгубиха всякаква стойност.

- нито една тема или мнение никъде из форума не бива изтривана, а само скривана от вашите погледи. Точно поради демонстрираната през годините лоялност на куп "играчи" в това конкретно интернет пространство. Ако нещо трябва да бъде проверено и сверено имаме на разположение тази техническа възможност - обърнете се към нас. Супер точни пичове сме, ще помогнем!

 

Друго има ли? :) 

Адрес на коментара

По-полезно е да не се изтриват темите, независимо в какво е специализирал форума .... Така всеки след 10 минутно разглеждане ще види даден автомобил, кога и на каква цена се е продал.

Адрес на коментара

Винаги във всеки един момент можеш да решиш да спреш да се измъчваш от тази напредничевост тук и с лекота ще разрешим още един проблем! :) 

 

Няма кой да следи темите да биват изтривани (сиреч скривани) след някакъв период от време единствено за да има някакъв log за евентуалено проследяване на продавача или конкретната сделка. Нелепо е, безсмислено е. Съжалявам(е).  😘

Адрес на коментара
  • 1 month later...

Забавно ви е да се подигравете с юзърските мнения, виждам.

Предполагам, че целият този фън, който вие си правите на наш гръб е следствие на умопомрачителният наплив на нови юзъри, а вие дискретно ни обяснявате, как нашата липса ще бъде добре приета.

Бъдете здрави.

Адрес на коментара

Не виждам за какво ще се следи продавач....всеки си го нацентря сам...отиваш, преценяш, избираш, караш към сервиз за проверка, водиш майстор - избори бол (и зависи продавача на какво е съгласен - ако отказва проверки е подозрително, реално всеки го знае това). Друго няма. Ся па ше проследяваме купувачи и мнения. А и не може да се следи за каква цена се е продала - обявена е една цена, но при личната среща цената може да се е променила. Така, че и това е недуказуемо. Глупости са това. Екипа прави правилното.

Адрес на коментара
  • 4 weeks later...
On 4/2/2020 at 4:13 PM, atanasov305 said:

обявена е една цена, но при личната среща цената може да се е променила

Да, обявена е цена 5000 лв, но понеже купувача е неустоимо сексапилен му се продава колата за 1500 лв .... 

 

И какво е:

On 4/2/2020 at 4:13 PM, atanasov305 said:

нацентря

 

И не се пише:

On 4/2/2020 at 4:13 PM, atanasov305 said:

недуказуемо

 

Та доста силни думи за полу-грамотен г-н, каращ най-безсмислената кола на света.

 

Според @Wizi е по-добре да не се знае нищо, какво се е случвало с обявите, отколкото да се знае :flehan: Във всеки друг форум тези теми се заключват и седят за референция. 

Адрес на коментара

Обявите са скрити - не са изтрити, така че при нужда може да се направи справка. Причината да се скриват обявите, а не просто да се заключват за референция е, че самите им автори настояват за това - оплакват се че им звънят непрекъснато на номера за връзка в обявата, пишат им на ЛС, въпреки че самата обява е изтекла и автомобила е продаден. При това положение действително е по-добре обявата да се скрие, вместо само да се заключи.

  • Like 1
Адрес на коментара

Не си ти човека, който да определени кое е безсмилено и кое-не. Просто не си ти човека. Като нямате какво друго да кажете - и давай с правописа. Клавиатура е, бърка се понякога. 

 

Ти ще даваш генерални изводи кое е безсмилено ли? И твоето съществуване е безсмилено в такъв случай...

Адрес на коментара
Преди 16 часа, VBI написа:

Обявите са скрити - не са изтрити, така че при нужда може да се направи справка. Причината да се скриват обявите....

А ако просто се редактират, като се махнат контактите и се сложи един голям, червен надпис "ПРОДАДЕНО"?

И продавача доволен, статистиците и те:).

Адрес на коментара

@NIKO  По принцип е играчка дотолкова доколкото трябва да се търси в цялата тема дали някъде не е добавена в последствие друга информация за връзка - мейл, сменен телефон и т.н. Също така не е хубаво да се редактира първото мнение - после някой може да каже, че и други неща са променени. Общо взето авторите на темите предпочитат да бъдат скрити и така и правим. Реално ако автора на темата поиска да му се махнат контактите и само да се заключи, ще го направим, така че всичко зависи от него и свободното време на модераторите.

Адрес на коментара

Не е лоша идеята за архив, но този раздел трябва да се вижда само от регистрирани във форума потребители за да се избегне индексирането на обявите от google. Другото е, че всеки който е пуснал обява и тя е изтекла трябва да я "докладва" на модераторите за може да бъде заключена и преместена своевременно.

 

Лошото е, че често след като е извършена продажбата, въпросните потребители не пишат в обявата "Продадено" или да я докладват и се сещат за нея понякога след години, когато някой им позвъни. При това положение не е ясно дали обявата е все още актуална или не. Също така трябва да е съгласен телефона и мейла да му се виждат от останалите потребители след като обявата е изтекла. Има доста "ако" за да се случат нещата. Т.е. процеса трябва да е двустранен за да сработи.

Адрес на коментара

За мен това са само извинения как да НЕ си счупите хатъра и да си промените начина на работа. 
 

Тия потребители да не са деца, че да ходите подире им? За да продават кола имат поне 18 години ... в повечето случаи. И всеки уважаващ себе си човек - ще мине и ще си обнови обявите след продажбата. 
 

Какво пречи да бъде създаден архив, видим само за потребителите? Освен мързел и самолюбие на форумни водачи? Обявите за продажби да са със срок - 60, 90 дни ... все тая. И без ъпдейт за това време в архива.

Адрес на коментара
7 hours ago, darknessevil said:

За мен това са само извинения как да НЕ си счупите хатъра и да си промените начина на работа.

 

Е баш тук е разковничето, само дето хем го пишеш, хем не го виждаш. 

 

Това за нас НЕ е работа. Никой тук не е на заплата или получава каквото и да е възнаграждение за да бъде коменсиран за времето, което убива за да реализира излишни и силно съмнителни "екстри" по форума. Така че всякакви желания остават преди всичко в сверата на доброто ни желание. 

 

Предложете нещо смислено и ти обещавам да го реализираме както всъщност сме правили не веднъж.

Адрес на коментара

Пуснете една анкета и сложете банер на заглавната страница. Попитайте хората колко от тях искат да има архив само на обявите за продадени автомобили, видим за регистрирани потребители. И оставете резултатите видими за всички след гласуване. 
 

Нали сте демократични и разбрани, отворени към идеи?

Адрес на коментара

Подкрепям предното мнение.

 

Пък и може просто леко да се променят правилата за публикуване на обяви в нещо такова: След ХХ дни обявата отива автоматично в архива

От там нататък администрацията повече не се занимава без значение дали колата е продадена или не.

Това с архива го има реализирано и в други форуми само нз дали е видно само за регистрираните потребили.

Адрес на коментара
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...