Jump to content

Купуване на гуми онлайн


Recommended Posts

Колеги някой от вас да е купувал гуми от gumi7. Com моля за мнение защото само там намирам 225 45 18 на барум

Редактирано от VBI
Заглавие!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Извинявай колега не съм споменал че търся лятни, тези са зимни видях ги, благодаря все пак 

Редактирано от VBI
Цитирането на предходно мнение е в разрез с правилата на форума!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и други онлайн магазини, но аз не съм привърженик на покупки оттам.

Това крие неизвестни, особено в тълкуването на понятието "нова гума".

Малко е рано за летни гуми и обикновено сега се разчистват складовете.

 

Тези са и със защитен борд:

https://www.bggumi.com/eshop/productinfo/1/3007010555246340/

https://bg.avtogumi.bg/oscommerce/letni-gumi/barum/bravuris-22545-p-244318.html

 

Ако е толкова належащо, можеш да опиташ с поръчка в Диана

или другите големи комплекси с уговорка за приемане при тазгодишен DOT.

Разбира се, ако това има значение за теб.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какви неизвестни бе пич? Договаряш се какво искаш и ако не дойде това, което сте се разбрали просто го връщаш. Случва се, но рядко. Последната поръчка на Мишелинки зимни за туарега, мисля че от gumi7 беше, идва куриера и освен гумите вади 4 чувала за гуми Мишелин, и два препарата на мишелин - за пластмаса и за текстилен салон. Подарък към гумите, а бяха най-евтини от всякъде където съм гледал. И дота си беше пресен, както се договорихме.

Няма никакъв проблем с онлайн поръчките - цените да надолу , обаждаш се и се разбираш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно така. Също по закон всяка стока поръчана онлайн може да се върне до 2 седмици без каквато и да било причина. Това означава че даже и вече да са платени, като пристигнат и DOT-a не отговаря на личните ти изисквания можеш да ги върнеш в момента на приемането. (Само може да се наложи да платиш за транспорта.)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Поръчал съм от саит, без никакви проблеми и зимни и летни ,каквото се договорих това ми и пратиха , а плащането ставаше  при доставката , останах много доволен  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"Заеви" как се е случило това ... осъзнайте се малко, че много бизнеси се ориентират към онлайн продажби. Да грешки стават, но това е валидно и за купуване от физически магазини.

Туй, че сме свикнали всичко да е изложено на тезгяха ... е един отделен въпрос.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самите сайтове са написали, че не гарантират ДОТ, обаче тука всеки се уговарял, браво.

Sent from my Pixel 3a using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 4 г. поръчах от тях летни Bridgestone. Спиди ми ги докараха на другия ден, като ДОТ-а им беше от преди 45 дни. Лично аз съм доволен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три пъти купувам гуми онлайн последните години. Веднъж и от Гуми7. Досега без проблеми.

Последно взех зимни тази есен.

Април ще купувам това:https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/NEXEN-N-FERA-SU1-225-40-R18-92Y-XL/VBNE2254018YNFESU1XL.html и това:https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/NEXEN-N-FERA-SU1-255-35-R18-94Y-XL/VBNE2553518YNFESU1XL.html , предни и задни по две.

Добър вариант на парите на Барума.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно безмислено и смешно е да си доказваме, че има и модели гуми,  които са на сходни цени и онлайн, и в магазините, сигурно е така, но всички тези, които са си поръчвали онлайн ви казваме, че няма нищо страшно и неизвестно в това.

Предимството на онлайн пазаруването е, че вероятността да намериш размера който търсиш е по-голяма, също и на най-евтина цена.

 

Подхвърлянето ми за по-скъпите в Дианата гуми беше по-скоро примерен, аз не ги плюя, споделям факти, и не се отнася само за тях, сигурно сега ако отделиш 3 дена да сравниш всички размери и модели ще намериш и такива в Дианата дето са по-евтина от някой онлайн магазин, но не е това идеята.

 

Ето примерно по спомен последно бях търсил за баща ми:

https://www.gumi7.com/bg/avtomobilni-gumi/GOODYEAR-F1-ASYM-5-225-45-R17-91Y-FP/VBGY2254517YF1ASY5FP.html

 

https://diana-ltd.com/tire?32770

 

Това е разлика близо 20%, на 4 гуми - 100 лв! И разбира се ако съотношението беше обратното, щях да изтичам до Дианата да си ги взема.

Преди години за туарега къде казах и зимните и летните мишелинки бяха на 345-355 лв бройката на повечето места, аз ги купих накрая на 315 лв вече не помня от къде (и пак да подчертая без намаления и отстъпки), и ми ги докараха директно на адрес. Дот-а си беше както ми го бяха обещали. По същия начин се случи и с летните и зимните на а4-ката на бащата. И т.н.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също предпочитам даден модел и размер да го купя възможно на най-ниската цена, затова сега нещата са лесни и сравненията се правят с кликове, а не с търчане по гумаджийниците. При Диана и други едри играчи обикновено има едни 31 - 33% отстъпки,. които се обявяват при пазаруване онлайн или реферал от друг голям търговец. По този начин цените се оказва, че обикновено са идентични. Отделно независимо завишените им цени за монтаж и номерата им с "кривите" джанти, ако има нещо по гумата неизправно, то се установява на място и рекламацията е по-лесна в такъв случай. В никакъв случай на съм им рекламно лице. Ако ми скъпеят търся друг търговец и така... Но принципно не са някаква чума най-страшна и не виждам лошо да се пазарува на място, ако е предвиден и монтаж. Хубавото на другия тип пазаруване е по-големия избор на модели, защото нещата са по каталог и не са обвързани със складови наличности. Но пък се налага чакане понякога за нещо конкретно и екзотично. Всякакви случки, не може да се обобщава според мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако искаш Барум може да провериш в Еуратек. Доста добри цени имат конкретно за тази марка. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 3/1/2020 at 11:37 AM, Aleks67 said:

Отделно независимо завишените им цени за монтаж и номерата им с "кривите" джанти, ако има нещо по гумата неизправно, то се установява на място и рекламацията е по-лесна в такъв случай.


специално в диана рекламацията е доста проблемна. Поне в моя случай, след покупка на 4 гуми, едната се оказа крива. Установено е при монтажа ма място и въпреки това нито можех да я върна, нито да си взема парите. Трябваше да изчакам в едномесечен срок официално становище. Общо взето те размотават. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За мен Диана са ОК за покупка на гуми. За монтаж обаче, твърдо не. Те дори чисто нова джанта ще искат да ти я изправят [emoji3]

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако обаче удариш "кьоравото" с крива гума, както колегата ionov, с извършен другаде монтаж, тогава какво се случва, става интересно?.. :) Същият въпрос е актуален и при пазаруване от фирми без физически адрес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пиеш една студена вода, ясно е [emoji3]. Но също така не виждам как ще чакаш 1 месец да ти заменят гума. Принуден си да си купиш нова така или иначе. С две думи - надяваш се всичко да е ОК, независимо от къде пазаруваш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До последната есен.....вече петнайсетина години все бях клиент на Диана.....така се случи първия път и по навик все там ходих..... Нямам никакви оплаквания от нищо. Преди точно седмица монтирах в БГ Гуми.....поръчката пристигна на време....за сега също нямам забележки. Смених Диана в случая просто защото нямаха гумите, които исках! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...