Jump to content

Масло в ЕГР-а - нормално или не?


Citizen8200

Recommended Posts

Здравейте! От доста време имам теч от ЕГР-а, но тези дни реших да се заема с проблема и да видя откъде точно сълзи. След като почистих хубаво с обезмаслител и покарах малко, установих че капе масло от самата сребриста капачка на ЕГР-а (по-долу съм приложил снимка). Четох доста по форумите, включително и чуждестранни, и доколкото разбрах има няколко възможности за теч от ЕГР-а: 1. уплътнението (О-пръстен) към входящия колектор; 2. уплътнението между ЕГР и тръбата, идваща от изпускателния колектор; 3. "вентилационните" 2 отвора на самия ЕГР, служещи за изравняване с атм. налягане (най-често според прочетеното); и явно 4. някъде от самата "капачка". Доколкото разбрах, ако не тече от някое от уплътненията (точки 1 и 2), значи си е заминала вътре "диафрагмата" на ЕГР-а, т.е. - трябва нов ЕГР. Въпросът ми обаче е дали е нормално изобщо да има масло вътре в ЕГР-а? Че не е нормално да тече - не е, но откъде идва това масло в ЕГР? Да не е да купя нов ЕГР и да протече и той? Забелязах, че на местата на снадките на дебелия черен маркуч, идващ от кулера и отиващ към ЕГР (и най-вече там, където влиза в ЕГР), има леко омасляване. Това значи ли, че в кулера има масло и той ми пълни ЕГР-а? Колата е с ASZ мотор (131 к.с.). Иначе си върви отлично, отзад не пуши грам (карал съм и аз зад нея да гледам, и баща ми е гледал докато я тормозя), на 10 000км доливам около 700мл 5W-30, и катализатора й още си седи. Въпросът е дали с новия ЕГР ще спре теча или причината за него е някъде другаде? 

 

 

IMG_7196.jpg

Редактирано от Citizen8200
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Маслото по тръбите идва от кулера,а в кулера идва от турбото.Свали си кулера,източи маслото от него и го измий.От това се омазнява и ЕГР-а.Ако клапата за меко гасене работи диафрагмата му не е спукана.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Появата на масло е нормална след определен пробег,ако разхода е в рамките от смяна до смяна най вероятно се  дължи  на  вентилацията на картера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...
  • 3 weeks later...

10 хил не са кой знае какво в предвид пробега на колата изобщо. ще се омазни не се радвай предварително :)

Ако искаш да се намали  омазняването, слагаш канистър за маслени пари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...