Jump to content

Тракане предни накладки Q5 8R 3.0tdi


Niki0813

Recommended Posts

Здравейте колеги, преди 2 месеца закупих колата от човек - Q5  2010г. 240к.с. - накладките и предните дискове са нови - накладките са "текстар"  и външната накладка е доста дебела. От ичвестно време когато карам на отворен прозорец през неравности се чува тракне като на разхлабена ламарина/тенеке, смея да твърдя че шума е доста силен и дразнещ -  при натискане на спирачката шума изчезва и това ме насочи към накладките. При удар с крак по гумата по-силно се чува много леко тракане. Всичко изглежда затегнто и добре сложено по супорта.При смяна на летните гуми имах възможност да огледам - качвам снимка! Майстор ми каза че се дължало на тази дългата ламарина и  неможело да се оправи - трябвало да се поизносят малко накладките и щяло да се оправи но на мен не ми се вярва да е от това! Ще се радвам ако някои е имал подобен проблем и го е решил да сподели  и  освен тази дългата ламарина има ли други елементи които при смяната са пропуснали да сложат ?

Благодаря ви предварително :) !!!

IMG_0948.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е в тази ламарина.

Най-вероятно накладките не са залепнали за апарата и се ‘разхождат’.

Може да се провери много лесно.

Принципно текстар не са нищо особено, смени ги с АТЕ някъде, където знаят какво правят, и ще се оправи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ви за вниманието, днес ще ги отваряме - в сервиза където ще го правя коментирахме накладките като марка и шефа там каза че напоследък има оплаквания от Ате -свирели и се двоуми какво да сложим! Парите не са от значение в момента - някое друго предложение ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

 

Апарата блъска в съпорта,водачите са разбити .И понеже парите и марките не са от значение, е похарчете ги,шефа да каже...за какво.

Редактирано от buzzi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сменихме накладките - старите не били правилно подбрани така ми казаха! За сега тракането изчезна, ще видим като ги поизтъркам малко ако пак се почне тогава ще сменя и планката която държи външната накладка навътре !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...