Jump to content

Покупка на Audi A3 8P? Съвети и мнения.


Recommended Posts

Здравейтe!

 

Дълго време четох из форума за въпросите, които имам, но предвид факта, че темите вече са стари, реших да пусна нова такава и хората, които са запознати да изкажат мнение, защото не съм толкова компетентен.

Реших да си търся кола и се насочих към Audi 8P 1.9 TDI, но след дълго четене на всички проблеми, които възникват при този модел, а и при 2.0, леко започнах да давам заден и да се притеснявам. Предвид факта, че вече е 2020 година се чудя дали все още ремонтите на тези коли са също толкова скъпи колкото преди 3-4 години? 

В момента съм се спрял на 3 обяви, следните: 

 

https://www.cars.bg/offer/5e5776bb5cd53e1c986c5045

https://www.cars.bg/offer/5e5406b2d071b1765469d2e5

https://www.cars.bg/offer/5e8d99725a8cc462cf661183

https://www.cars.bg/offer/5e19b2b28c9be550b46bcab3

 

Бюджетът ми е 9 000 лв като в тези пари трябва да се вместя и за първоначалните разходи и затова гледам коли, които струват 6 000/7 000 лв. 

Вероятно имате наблюдения над пазара и може би ще знаете дали това е адекватна цена в момента или вероятността да взема нещо което ще започна да правя е голяма? Колата ще се кара малко градско и извънградско и вероятно на година ще се минават към 10-15к км. Бензин като че ли не желая да си купувам, така че може би този вариант отпада. Наясно съм с буквата след номера на двигателя и ще се погледне със сигурност, а отделно смятам да извикам човек който се е занимавал доста време с дизели за да разбере в какво състояние горе-долу се намира колата, а по възможност ще се погледне в сервиз заради дюзите и всичко останало което може да се погледне. 

 

Благодаря за вниманието :]

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

15 годишен дизел  с горивна система помпа дюза не бих ти препоръчал , освен ако ремонтите не са ти хоби.Ако можеш се насочи към комън рейл или бензинов мотор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

С този бюджет ще влезеш във филм, според мен. За читаво 2.0TDI забравяш. На 1.9 няма какво да му гледаш буквите на главата, там проблем няма. При 1.9 има един възможен момент, в които биелите се късат и излизат през блока, но не знам дали това засяга абсолютно всички мотори или е някаква определена серия.:nixweiss: Има го и момента с износването на разпр. вал, ремонта не е толкова страшен. На познат му излезе не повече от 600-700лв със смяна на всичко нужно и труд. Ремонта най-често се случва след 250к реални км. Не тези по обява. Прави се веднъж.

Дюзите са скъпи, като на всеки дизел, както и съединителя. Това са неща, които постоянно ги повтаряме и предполагам вече знаеш.

Ако не си забелязал, тия двата клозета на последните обяви имат ЕДНАКВО описание и ЕДНАКЪВ даден VIN за проверка. Това не ти ли говори нещо? Аз лично бих избягвал автокъщата.

Ако скъпите ремонти те тревожат, дизелово Ауди не е най-оптималният вариант за покупка. Както и всяка по-нова кола, особено дизелите. Ако не греша първите бензинови 1.6 са по-прилични.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 3.05.2020 г. at 11:40, boogeyman20 написа:

Предвид факта, че вече е 2020 година се чудя дали все още ремонтите на тези коли са също толкова скъпи колкото преди 3-4 години?

 

На аналогичен клас автомобили от други марки са по скъпи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 15 часа, darknessevil написа:

Колегата @Vantage има интерес да ти продаде колата си. Топ А3.

 

абее не е точно топ, но цената ше бъде съобразена със състоянието на колата и нема никви грижи с главата- нали всички ги е страх от тва. :nixweiss:

Ама гледам, че търси Спортбек, а аз мога да му предложа само с две порти..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...


На А3 и ТТ по спомен 10-11 градско.По-новите имат фабричен дефект в буталата и изразходват много масло.От друга страна варианта 1.9 дизел 105к.с. също е приемлив и не виждам попаднеш ли на поддържана кола какво да те спре от покупка.Върви прилично,а с ремап става много добре.Карал съм го на Голф 5 плюс и А3 ,и не съм имал никакви проблеми.Разхода е около 6/100 градско.

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...