Jump to content

Проблем с ESP/ABS


Ttonev

Recommended Posts

Здравейте скоро си купих Audi A6 c6 2005 3.0TDI 224hp.И имам следния проблем като карам 1 2 километра и ми светва ABS. Грешката която ми излиза е. 

Screenshot_20200503-225103_Viber.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обикновенно при тази грешка н а 90% имаш проблем вътре в самия блок на АБС-а. Блока трябва да е  ABS 8.0. Другите 10% са за лоши-окислени връзки в буксата или в предпазителите. Това можеш и сам да го определиш, за pyrwoto ти е необходима професионална помощ.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При мен след едно въртене на снежен паркинг също светна esp/abs и проблема беше в самия модул на esp-то. Свалиха го,пратиха го за “презапояване на студените спойки” или нещо си такова и след 1 седмица беше отремонтирано, сложено и всички беше наред ;) и така да чукна на дърво вече 1 година...моя съвет е щ ако се окаже проблем в модула да се опиташ да си го оправиш, а не да купуваш нов или втора ръка,защото май кодирането после си е тегава работа, отделно има свет номера на тия модули дето трябва са ги уцелиш 1:1 с твоя...и си е все едно редиш кубче на Рубик ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами моя майстор след като свали модула го прати на някъв май от велико търново или стара загора...каза,че с него си бачка за такива презапоявания...не знам,честно казано.Мога да ти дам телефон на майстора, който го свали и да си говориш с него направо дали може да ти свърши работа

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз го смених отдавна.Обучиха новия и стана, но много трудно се намери .Естествено моя беше с незнам си каква буква и са много редки :)

Софтелектроник Варна ми казаха да не се занимавам да го ремонтирам ,че щяло да бъде скъпо и не се знае колко ще искара.

На теб колко ти струваше ?

Редактирано от Krischan
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

260лв май ми взеха за всичко...този май 180 или 200лв е искал да го презапоява...не знам точно,но платих на майстора 260лв и вече втора година няма ядове с ESP-то

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Здравейте колеги , 

 

ако може и аз нещо да попитам в тази тема, да не отварям нова.Откакто взех колата ( десен волан, ако има значение ) , ЕСП -то ми свети постоянно.Грешката е 000493 - no communication / permanent.Бях викнал едно момче с ваг ком да ми пусне автомат фаровете и без да иска ми включи абс тест.Сега като натисна спирачките и светва абс-а.Допреди това не светеше.Пробвах да го изгася като в движение с около 20-30 км въртя ляв , десен , но уви - не иска да изгасне.Което ме навява на мисълта , че е свързан с неработещия есп модул.Поръчах от една морга днес , закачих го - пак същата работа - свети си.Почистих буксата на абс помпата , голямата в двиг отсек , пак нищо.Бушона си е ок, но трябва да проверя дали стига ток до него.Има ли някакъв начин да се провери този модул с мултицет или с нещо друго , дали работи.Взел съм абсолютно същия - всички номера съвпадат, както и годината на колата.Дайте някакви насоки , къде бих могъл да търся проблема. Благодаря предварително.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@besuchen77 Направи сканиране на ABS модула - трябва да има и други грешки. Самия ABS модул няма как просто за проба да смениш с друг защото ще трябва да го кодираш по твоята кола - тип спирачки и т.н. Може да сте разбъзикали кодировката на ABS модула и затова да не работи. Сканирането за грешки го направи с VCDS за да излезнат пълните логове на грешките и ги копирай тук. Предполагам колата А6/4Ф?

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ще го викна пак моя приятел , че моята е делфи и не изкарва всичко.После ще постна грешките тук.По принцип нищо не съм пипал , освен да трия грешки.Така си я взех.Само абс теста без да искат ми включиха и сега нема спиране.Пуснах после и есп тест и сега на диагностиката , изчезна абс теста , но изписва , че е активиран есп теста, но лампата за абс-а пак се вкл при натискане на педала на спирачката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тези тестове е хубаво да се правят с оригиналната програма за Ауди/ФВ - VCDS защото не се знае другите какви команди по кои канали подават и съответно какъв ще е крайния резултат. Също така преди да се пусне тест е необходимо да се запознаеш със самата процедура и какви изисквания има за да се стартира защото после може да се получат големи бози ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По принцип делфито ми е оригинално , немско и досега не е имало проблем с него.Просто моя двигател го няма ( BKE ) и интерфейса на ваг кома е доста по-различен и подробен. Примерно с моята не видях , че две от свещите са заминали , а ваг кома ги показа.Явно си трябва точната диагностика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добро утро, 

малко развитие по темата.Вчера , когато закачих другия сензор , лампата не угасна , както беше писал един колега от форума.Като се прибрах , изчистих грешката с моята диагностика и нещата си дойдоха на мястото.Лампата угасна, остана само лампата за абс-а, заради теста , който беше активиран.Натиснах спирачката за да светне лампата, тръгнах , карах около 50 м после ляво, дясно, ляво дясно и тя изгасна и сега всичко вече е наред.Не съм обучавал сензора или нещо друго.Но всички номера на вторият датчик, който купих бяха идентични с моите.Цената му беше 32,50 лв от сайт за части втора употреба , доставката 6 лв.Ако иска някой колега , мога да му пусна линка на сайта, за да не правя реклама тук.От първата морга ми обявиха 80 лв, от друг сайт после 50 лв и накрая намерих този за 32,50.Надявам се да съм бил полезен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето за това става въпрос - https://www.ebay.com/itm/Audi-A6-C6-4F-A4-B7-Asc-Esp-Yaw-Rate-speed-Sensor-4F0907637-Drehratensensor-/143612860010

Стои под пепелника , по-скоро дълбоко навътре зад него, с две гайки десетки е хванат да не мърда.В случая , този от линка е с моя номер, но може и да е с друг.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...