Jump to content

DVR - не изпраща нотификации


Recommended Posts

Здраейте, 
имам някакъв китайски dvr - 4 канален. Всичко си работи - камерите ги подкарах, приложение за андроид също намерих и то работи,чрез ip и порт които му зададох.Проблемът е,че не иска да праща нотификации при събитие на мейл. Пробвах и с google акунт и техния smtp сървър,както и на abv. По подразбиране на DVR е зададен порт 25 на мейл сървъра,но май този порт виваком са ми го забранили. Пробвах и с 465 и с 587 порт - пак същата работа. Има ли начин да подкарам нотификациите през някой друг сървър и порт ? 

П.С. Засега с вивашит не ми се разправя ( а и най-вероятно  ще откажат да отворят 25 порт), понеже преди време имахме проблем с нета (стана много бавен). Дошли техници докато мен ме няма,само жената в къщи и сменили рутера с някакъв техен си вивакомски боклук. Прибирам се аз и искам да влеза в рутера да си направя настройките от стария рутер -- да ама не,техниците не оставили парола и юзър за новия. Айде обаждай се на 123,и да - първия ми отказа да даде паролата,понеже рутера бил тяхня собственост. След още 5-6 обаждания и говорене с различни техници,заплаха с КЗП най-накрая дадоха паролата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Провери SSL настройките, най-вероятно от там не ти тръгва Gmail.

 

За abv мога единствено да изкажа съболезнования за онези хора, които поради някакви неясни за природата сили въпреки това го ползват.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лошото е,че dvr-a е доста стар и софта е много орязан. В менюто за mail има само юзър,парола, сървър,мейл на изпращача и порт. Но факт е,че преди година - две си работеше през 25ти порт.

 

А abv-то си направих мейл само за теста.

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма начин за скрийншот. Няма софт за компютър (поне аз нямам). Настройва се през самия dvr.

 

6293c393f13f4da5ce6ad3983e2b93e3.jpg982a4705df7b54d8fa35531680a31ff7.jpg

 

Е има начин за настройка през браузър (но само с IE и то при разрешени ActiveX контроли) ,но той настройките са същите като през dvr-a. Нищо по-различно ..Има и още един софт,но той е само за преглеждане на записите

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нашите камери в кооперацията ги бях нагласил да изпращат през gmail акаунт на времето, но като заваля се натрупаха няколко хиляди емейла за час. 😆

 

Конфигурирах го по този сайт, даже още си го пазя в букмарките: цък!

 

Идеята тук е следната: отваряш нов gmail акаунт специално за DVR-a (например: my_personal_dvr@gmail.com) и когато DVR-a изпраща имейли, те ще идват от този акаунт.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако няма опция за SSL/TLS за да може да се конфигурира през SMTP реле-сървъра на Gmail няма да стане.

 

Иначе директно изпращане на имейл по SMTP на порт 25 от IP адрес който не е регистриран към домейн, (така че да може да му се направи обратнa DNS справка) отдавна не става. Автоматично се набелязва като SPAM и се отказва да бъде приет от сървърите на почти всички големи имейл провайдери.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо пробвай с https://temp-mail.org/

 

Те имат отворен SMTP сървър на порт 25. Като идеш на сайта ще ти даде временен имейл адрес. Ако адреса който ти даде е например az@neshtosi.com, тогава името на SMTP сървъра е: 

 

mail.neshtosi.com

 

Можеш да нагласиш DVR-a с този SMTP сървър да изпраща имейли на временния адрес (az@neshtosi.com) само за опит. Получения имейл ще се появи веднага на сайта. Ако стане, значи нямаш проблем с порт 25. (Не мисля че имаш.)

 

Този SMTP сървър не е отворено реле, така че не можеш да го използваш да пращаш имейли към друг адрес. Отворени релета отдавна няма заради спамаджиите.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...