Jump to content

A4 B9 Virtual Cockpit retrofit


Pumpel

Recommended Posts

Здравейте,

 

Дойде време да се пробвам да направя дългомисления от мен retrofit на нормално табло с виртуално. Само да вметна, че аз съм с малката навигация! Успях да си набавя табло втора ръка от кола със същия двигател като моя 2.0TDI, за екстрите която е имала нямам идея. Днес пристигна и го смених. Разбира се цялата кола се усветка и записа много грешки, но това беше очакван ефект. Преди да го сменя свалих с OBD Eleven long coding на старото табло. След подмяната се включи component protection, и светнаха много лампи за грешки. Нивото на горивото също не се отчете. Започнах да сравнявам всяка една стойност в long coding на двете табла и го оеднаквих със старото. Горивото започна да се отчита правилно, startup screen си стана правилния (беше на All Road а моята е А4), TPMS-a изгасна, едно иконка - жълто огледалце светеше на дисплея и то изгасна, но има и още доста неща които тепърва ми предстоят и трябва да се кодят - поне така си мисля. В момента светят ABS, STEERING, AIRBAGS и ръчна спирачка, които нямам идея защо не гаснат. Записва грешкa в автопилота, в ABS-a, и в Getaway-a. Съответно дистрониците не работят, както и Audi Pre-Sense е изключен. Като тествах днес и яркостта на таблото не се променя спрямо външната светлина както на MMI. Също така не съм сигурен, че отчита правилно моментния и среден разход (може би трябва да се направи tank calibration). За съжаление от component protection-а не виждам какво изписва на таблото. Вероятно има доста да се коди, но се чудя дали като отида в Порше да ми махнат протекшъна ще се отпушат нещата? Дали може тези модули да не сработват заради този протекшън?

 

Ще се радвам ако някои има опит с това мое начинание да даде акъл. 🙂

 

vc2.jpg

Редактирано от Pumpel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 50
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Оказва се, че няма много написано по тази подмяна в нета (но за сметка на това има доста фирми, които го предлагат като услуга за безумни пари). По скоро има хардуерно описание за подмяната, но не и софтуерно. От многото инфо което ичетох, смятам, че след свалянето на component protection повечето от нещата ще се оправят. Според мен сега табло не комуникира с колата както трябва - работят само оборотомера и скоростомера.

Утре ще пиша като махат component protection-а, та да видим какво ще остане за дооправяне. 🙂 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

 

Благодаря за информацията @congo . 🙂

 

Малко ъпдейт:

От Порше свалиха component protection-a всички лампи изгаснага и няма грешки по таблото. Появиха се всички подменюта и таблото и работи отлично. Обаче странното е, че има три проблема:

1. Audi Pre-Sense и Adaptive Cruise Control не искат да се вклчат и казва че са restricted. В модулите на ABS и на ACC и ACC 2 записва една и съща грешка - Databus implausible message. Извода до който стигам е, че предишната кола от която е тяблото, е нямала дистроници и таблото не е сетнато правилно, но не мога да разбера кое точно. Може би някъде в адаптационните канали...

2. Не визуализира имената на станциите на радиото, както и списъка с телефони от Bluetooth-a. Иначе на жентралния дисплей си излизат - вероятно пак нещо не е сетнато в табото.

3. Скоростомера има еспоненциално отклонение в повече на измерената скорост - примерно като пише, че карам с 60 км/ч. реалната скорост е 50 км/ч. ако пише 90 км/ч, релано карам с 75. Може би пак има някаква калибровка или настройка. 

 

Моля за помощ ако някой знае какво може да е.

 

И малко снимки 🙂

vc1.jpg

vc2.jpg

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Погледни тази тема https://www.drive2.ru/l/518670971977073900/ описани са адаптациите за ретрофит на ACC. Би трябвало да са същите и за а4. Мога да проверя и какви са настройките при мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това табло май е от S4 или греша? Поне на моята А4 този режим с централния оборотомер и скоростомер го няма и съм го виждал само на S4.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочетете за FEC - Feature Enabling Codes, това което пише в нета е че махането на CP трие инсталираните кодове от gateway-я и следва възстановяването им с odis и онлайн връзка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

8 hours ago, congo said:

Хм
Казваш че таблото е от 2.0 тди а то е кодирано за S.
Ако е от S може да има проблем с отчитането на скоростта което няма да може да се поправи.
Ако докора не е имал адаптивен автопилот също ще се окаже проблем.
От каква кола точно е таблото ?


Sent from my iPhone using Tapatalk

 

Когато го включих за първи път таблото изписа А4 All Road. И на мен ми беше странно, че можах да му включа S визията.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

 

Получих информация каква е била колата:

 

Audi A4 B9 Car, 2017-2018,
VIN: WAUZZZF44JA192933

Engine: 2.0 TDI 163 HP

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

 

Супер, благодаря ти много. Ще пиша като ги оеднаквя.

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Оеднаквих Long coding. Само един бит не иска да се промени - води се Wheel circ. (wheel circumference) в оригиналното табло е Version 1, а в новото е Version 5. Пробвах и с VCDS и с OBD11 но все не иска. Може би заради тази настройка не отчита правилно скоростта, въпреки че нямам идея какви са тези Version 1,2,3,4,5,6,7,8,9.A,B,C,D.

Иначе като цяло не се промениха нещата. ACC-то продължава да не работи както и Pre Sense-a. Но според мен специално Pre Sense-a си работи, както и дистрониците, защото Distance indicator-а работи и отчита дистанция до предната кола, ако се доближа твърде близо започва да мига червената иконка с двете колички, както и ако доближа с голяма скорост ми се включва триъгълника с Pre Sense. Това ме навежда на мисълта, че таблото не си говори правилно с ACC-то. Явно май ще трябва да сравнявам всички адаптационни канали или другия вариант е да трябва да се промени нещо по ACC модулите или 5F.

Има и още нещо дразнещо - кара ме да натисна два пъти бутона за да изгаси колата. Стартира се с едно натискане, но като искаш да я изключиш и натиснеш, на дисплея се появява надпис и си казва натисни още веднъж за да изгасиш двигатея - много тъпо, но не можах да намеря от къде да го променя.

Редактирано от Pumpel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Пичове,

 

Да споделя края на проекта, който за съжаление се оказа неуспешен:

Оказва се, че след 100км, на тези табла се заключват и немогат да се променят:

- километрите;

- Wheel circ. (wheel circumference) - диаметъра на гумите;

- визуализацията - нормална или спорт S4;

- и някой от екстрите  - в моя случай това, че колата има адаптивен круз контрол ACC.

При мен това, че Wheel circ. e записано на Variant 5, дава отклонение с 15км в измерената скорост. От там ACC и Pre Sense записват грешки. Също така таблото се оказа от кола която е нямала ACC и това няма как да се коригира. Иначе всичко друго си работи, става и за А4 с малката навигация и дори е отключена S-визуализацията, която е много яка.

 

Ако някой го иска и сметне, че може да стане за неговата кола (без ACC) и му се занимава -  да ми пише, ще го дам за колкото съм го взел - 800лв. Прилагам малко снимки.

 

Много благодаря на колегата @congo за помоща и разясненията. 🙂

1.jpg

3.jpg

4.jpg

3.jpg

Редактирано от Pumpel
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дам тъпо, ама беше яко да пробвам и научих доста неща! 🙂

 

Може би тук е момента да питам, ако някой знае от къде може да се намерят нови такива табла на добри цени - нека сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Някой дали знае разликата между виртуален кокпит с номер 8W5920790D и 8W5920890E? До колкото чета, втория се произвежда след 2020г., иначе са абсолютно еднакви. Въпроса е дали ще може да се накоди за А4 B9, че съм си намееил еди чисто нов на 0км.

Някой ако знае нещо, моля да сподели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Привет на всички,

 

Тези дни ми идва новия виртуален кокпит 🙂. Някой знае ли като е чисто нов, след като му се махне компонент протекшъна дали всички канали трябва да се програмират или би трябвало да идва програмиран по някакъв начин? Или ще трябва да сравнявам всичко със сегашното ми табло със стрелки?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, той ще си дойде с някакви настройки, но задължително трябва да се кодира според колата и оборудването.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко update и зов за помощ:

Сложих новия virtual cockpit, от Порше махната component protection, всички системи работят, таблото показва всичко вярно, но изписва следната грешка:

electrical system fault и иконката за акумолатор свети. Явно нещо трябва да се пипне, но нямам идея точно какво. Като чета грешката - databus implausible message - Faul code - U112200 - явно чака нещо което не е кодирано правилно.

Някой дали може ли да ми помогне?

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Писах му, но явно го няма. Според мен тази настройка може би не е в самото табло, а в някой от другите модули и не си говорят правилно.

20211126_172746.jpg

Има и друго нещо интересно и смущаващо - пише, че таблото е за USA...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

дневник с история на превозно средство

Дата: 2021-11-27 08:52

    VIN код: WAUZZZF46GA003188
    Автомобил: Audi A4
    Година: 2016
    Body type: Saloon
    Двигател: DETA
    Километраж: 47 KM

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 01 Engine
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: R4 2.0l TDI
    Номер на софтуера: 04L906026AD
    Версия на софтуера: 1970
    Номер на хардуера: 04L907309L
    Версия на хардуера: X32
    ODX име: EV_ECM20TDI01104L906026AD
    ODX версия: 001006
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:50

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 02 Transmission
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: 0CK 20TDI RdW
    Номер на софтуера: 8W2927155AR
    Версия на софтуера: 0001
    Номер на хардуера: 0CJ927156
    Версия на хардуера: H05
    Сериен номер: 0000001851
    ODX име: EV_TCMDL382021
    ODX версия: 002027
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:50

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 03 Brakes
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: ESP9 Premium
    Номер на софтуера: 8W0907379F
    Версия на софтуера: 0593
    Номер на хардуера: 8W0907379D
    Версия на хардуера: H09
    ODX име: EV_ESP9BOSCHAU49X
    ODX версия: 012014
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:50

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 08 Air Conditioning
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: Klima Zone 3
    Номер на софтуера: 8W0820043G
    Версия на софтуера: 0040
    Номер на хардуера: 8W0820043G
    Версия на хардуера: H32
    ODX име: EV_AirCondiBHTCAU491
    ODX версия: 001013
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 09 Central Electrics
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: BCM1 MLBevo
    Номер на софтуера: 8W0907063G
    Версия на софтуера: 0215
    Номер на хардуера: 8W0907063G
    Версия на хардуера: H12
    ODX име: EV_BCM1BOSCHAU736
    ODX версия: 014003
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 13 Adaptive Cruise Control
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: LRR4
    Номер на софтуера: 8W0907561A
    Версия на софтуера: 0160
    Номер на хардуера: 8W0907561
    Версия на хардуера: H08
    ODX име: EV_ACCBOSCHAU49X
    ODX версия: 001016
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 15 Airbag
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: Airbag10.44
    Номер на софтуера: 8W0959655
    Версия на софтуера: 0084
    Номер на хардуера: 8W0959655
    Версия на хардуера: H52
    Сериен номер: 003M60001PFT
    ODX име: EV_AirbaAU10BPAAU736
    ODX версия: 005012
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 16 Steering Column
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: Lenks.Modul
    Номер на софтуера: 4M0907129HH
    Версия на софтуера: 0008
    Номер на хардуера: 4M0907129HH
    Версия на хардуера: H11
    ODX име: EV_SMLSKLOAU736
    ODX версия: 006008
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 17 Dashboard
    Active faults: 0
    Inactive faults: 1
    Описание на системата: FBenUSA
    Номер на софтуера: 8W5920890E
    Версия на софтуера: 0417
    Номер на хардуера: 8W5920890E
    Версия на хардуера: H20
    ODX име: EV_DashBoardAU736
    ODX версия: 001032
    Неизправности:
        U112200 - Databus implausible message
            static
                Date: 2021-11-26 09:42:35
                Mileage: 30 km
                Priority: 4
                Malfunction frequency counter: 6
                Unlearning counter: 6


    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 19 Gateway
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: Gateway
    Номер на софтуера: 4M2907468A
    Версия на софтуера: 1079
    Номер на хардуера: 4M2907468A
    Версия на хардуера: H13
    Сериен номер: 5243C017D15713
    ODX име: EV_GatewCONTIAU736
    ODX версия: 002040
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 29 Light Control Left
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: LCM_MLBevo
    Номер на софтуера: 4M0907397AC
    Версия на софтуера: 0022
    Номер на хардуера: 4M0907397C
    Версия на хардуера: H05
    ODX име: EV_LCMLeftHELLAAU736
    ODX версия: 001011
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 39 Light Control Right
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: LCM_MLBevo
    Номер на софтуера: 4M0907397AC
    Версия на софтуера: 0022
    Номер на хардуера: 4M0907397C
    Версия на хардуера: H05
    ODX име: EV_LCMRightHELLAAU736
    ODX версия: 001011
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 42 Driver Door
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: TSG FS
    Номер на софтуера: 8W0959593G
    Версия на софтуера: 0052
    Номер на хардуера: 8W0959593
    Версия на хардуера: 005
    Сериен номер: 0000150335946
    ODX име: EV_DCU2DriveSideMAXHCONT
    ODX версия: 001005
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 44 Steering Assistance
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: EPS_MLBEVO_ZF
    Номер на софтуера: 8W0909144F
    Версия на софтуера: 0407
    Номер на хардуера: 8W0909144B
    Версия на хардуера: H08
    ODX име: EV_EPSZFAU49X
    ODX версия: 002015
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 46 Comfort System
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: BCM2 MLBevo
    Номер на софтуера: 8W0907064CB
    Версия на софтуера: 0344
    Номер на хардуера: 8W0907064B
    Версия на хардуера: 015
    ODX име: EV_BCM2HellaAU736
    ODX версия: 012013
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 52 Passenger Door
    Active faults: 0
    Inactive faults: 1
    Описание на системата: TSG BFS
    Номер на софтуера: 8W0959592A
    Версия на софтуера: 0036
    Номер на хардуера: 8W0959592
    Версия на хардуера: 005
    Сериен номер: 0000159967581
    ODX име: EV_DCU2PasseSideMAXHCONT
    ODX версия: 001005
    Неизправности:
        B11F814 - Heated outside rear-view mirror Open circuit/short circuit to ground
            static
                Date: 2021-11-26 09:43:38
                Mileage: 30 km
                Priority: 5
                Malfunction frequency counter: 1
                Unlearning counter: 5


    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:51

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 5F Multimedia
    Active faults: 0
    Inactive faults: 3
    Описание на системата: MU-HS-LN-EU
    Номер на софтуера: 8W0035193N
    Версия на софтуера: 0159
    Номер на хардуера: 8W0035193
    Версия на хардуера: 042
    ODX име: EV_MUHigScl6C3DELP
    ODX версия: 001011
    Неизправности:
        B201A00 - Checking software version management
            Intermittent
                Date: 2021-11-26 09:42:35
                Mileage: 30 km
                Priority: 6
                Malfunction frequency counter: 1
                Unlearning counter: 45
                Dynamic environmental data: 028678100243322F322D3E322C4D302F312D3E3100
        B106C13 - Subwoofer Open circuit
            static
                Date: 2021-11-26 09:42:36
                Mileage: 30 km
                Priority: 6
                Malfunction frequency counter: 1
                Unlearning counter: 5
                Dynamic environmental data: 028678
        B156401 - Antenna for telephone bracket Electrical error
            Intermittent
                Date: 2021-11-26 10:42:19
                Mileage: 35 km
                Priority: 4
                Malfunction frequency counter: 1
                Unlearning counter: 46
                Dynamic environmental data: 028695


    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 6C Rear View Camera
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: RVC Compact
    Номер на софтуера: 4M0980556A
    Версия на софтуера: 0250
    Номер на хардуера: 4M0980556A
    Версия на хардуера: H18
    ODX име: EV_CamSysRVRVCPANAMLBEv
    ODX версия: 005010
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 81 Gear Shift
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: GSM-LL
    Номер на софтуера: 8W1713041E
    Версия на софтуера: 0068
    Номер на хардуера: 8W1713041E
    Версия на хардуера: H07
    Сериен номер: 20150528000262
    ODX име: EV_GSMWaehlZFAU736
    ODX версия: 001013
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: 8B Adaptive Cruise Control
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: LRR4
    Номер на софтуера: 8W0907541A
    Версия на софтуера: 0160
    Номер на хардуера: 8W0907541
    Версия на хардуера: H08
    ODX име: EV_ACC2BOSCHAU49X
    ODX версия: 001016
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: A5 Driver Assistance
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: BVS
    Номер на софтуера: 8W0907217B
    Версия на софтуера: 0042
    Номер на хардуера: 8W0907217
    Версия на хардуера: H15
    ODX име: EV_BVSMLBevKOSTAAU736
    ODX версия: 002026
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: AC Reductant Control
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: SCR-Stg-G3
    Номер на софтуера: 4M0907355
    Версия на софтуера: 0003
    Номер на хардуера: 4M0907355
    Версия на хардуера: H10
    ODX име: EV_RDCMINERGAU736
    ODX версия: 005009
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: BB Rear Left Door
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: TSG HFS
    Номер на софтуера: 8W0959595A
    Версия на софтуера: 0036
    Номер на хардуера: 8W0959595
    Версия на хардуера: 005
    Сериен номер: 0000149378393
    ODX име: EV_DCU2RearDriveMAXHCONT
    ODX версия: 001005
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: BC Rear Right Door
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: TSG HBFS
    Номер на софтуера: 8W0959595A
    Версия на софтуера: 0036
    Номер на хардуера: 8W0959595
    Версия на хардуера: 005
    Сериен номер: 0000149378103
    ODX име: EV_DCU2RearPasseMAXHCONT
    ODX версия: 001005
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: D6 LED Module Left
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: LED1L
    Номер на софтуера: 7PP941572AB
    Версия на софтуера: 0003
    Номер на хардуера: 7PP941572A
    Версия на хардуера: H09
    ODX име: EV_LEDModLeftMELCOAU736
    ODX версия: 001004
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

---------------------------------------------------------------
Fault
    Контролни единци: D7 LED Module Right
    Active faults: 0
    Inactive faults: 0
    Описание на системата: LED1R
    Номер на софтуера: 7PP941572AB
    Версия на софтуера: 0003
    Номер на хардуера: 7PP941572A
    Версия на хардуера: H09
    ODX име: EV_LEDModRightMELCOAU736
    ODX версия: 001004
    Неизправности:
        Не са намерени кодове за неизправност

    Километраж: 40 km
    Дата: 2021-11-26 10:52

Няма грешки нито в  Gateway, нито в Central electric. Само тази грешка в таблото, която нищо не казва. И това за което говорих и незнам дали може да създава проблем - описание на системата - FBenUSA.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

U112200 - Databus implausible message означава че някой модул изпраща нонсенс по CAN шината. Проблема е че тъпия OBDeleven не ти казва по коя. Трябва да направиш диагностика с VAG-COM да видиш за коя от трите CAN шини става въпрос.

 

Ако съдим по останалите грешки, спекулирам че е в Комфорт CAN-a (заради огледалото) или Инфотейнмънт CAN-a (заради антената и суб-уфера), или и двете.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ето това е през VAG-a:

 

Friday,26,November,2021,17:34:12:16946
VCDS Version: Release 17.8.1 (x64) Running on Windows 10 x64
www.Ross-Tech.com

                Address 17: Instruments       Labels: 8W5-920-xxx-17.clb
Control Module Part Number: 8W5 920 890 E    HW: 8W5 920 890 E
  Component and/or Version: FBenUSA       H20 0417
           Software Coding: 048450C06C80000801A0E9601000400000000000
            Work Shop Code: WSC 12345 123 61029
              ASAM Dataset: EV_DashBoardAU736 001032 (AU49)
                       ROD: EV_DashBoardAU736.rod
                      VCID: 45813722C4E3D46EE2-8010
1 Fault Found:

12858166 - Databus
          U1122 00 [009] - Implausible Message
          Confirmed - Tested Since Memory Clear
             Freeze Frame:
                    Fault Status: 00000001
                    Fault Priority: 4
                    Fault Frequency: 6
                    Reset counter: 7
                    Mileage: 41 km
                    Date: 2021.11.26
                    Time: 15:04:12

Но за пак нещо не я разбирам...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...