Jump to content

Скоростна кутия


gokito95

Recommended Posts

Здравейте 
Тъй като се изрових из целия форум но не открих проблем същият или подобен такъв и реших да попитам.
Проблемите са два:
Колата е А3 8П 2005, като си карам 6-та скорост от 6та на 5та не иска да влиза. Ако подам междинна газ до определени обороти тогава си влиза или от 6та ако вкарам на 4та и веднага на 5та си влиза проблема е, че примерно карам със 130 на 6та и на 5та неще на влезе трябва да подам до около 3к оборота газ и си влиза а примерно като отпусна газта на превключена 5та предавка се чува стържене/виене?

Другият проблем е че примерно на ниски обороти 1300-2000 оборота като подам пълен вместо да набере плавно колата почва да тресе яката, отпускам газта подавам пак същата работа пак тресе и го прави на всяка една скорост от 1ва до 6та. Този проблем го има от седмица някъде. Сменен е съединителя преди около 2 години и маховика около 5 месеца. Моля не ме хейтвайте да знам когато отида при майстора да не ми прави номера за да ми вземе суматии пари.
Благодаря
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За проблема от 6-та на 5-та може да е синхронизатора на 5та та скорост.  А за другия проблем си погледни тампоните на скоростната и на двигателя. Може и да има нещо по мотора? Ако имаш възможност провери за грешки. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...