Jump to content

Проблем с ключа


Yankov8P

Recommended Posts

Здравейте, проблемът ми е с централното- не работи от ключа. 

Смених батерията на дистанционното, опитах да обуча, но не се получи. 

При натискане на бутоните се чува цъкане в багажника (от машинката на снимката), но не отключва или заключва. 

 

 

IMG_20200529_200242.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз имам същия проблем. Карах е при един майстор, след 2-3 дни борба с колата ми каза че проблема е в ключа и трябва нов ключ, но това което ме усъмни, че е пробвал да обучи ключ от а4 и не е станало. Затова не избързах да правя втори ключ. Другата седмица ще ходя при друг майстор, да видим той какво ще измисли.

 

Изпратено от моят MI 8 Pro с помощта на Tapatalk

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По въпроса на първия колега: Трябват малко повече подробности, за да се даде някаква насока - преди смяната на батерията ключът работеше ли нормално, някакви други манипулации освен подмяна на батерията имало ли е, има ли втори ключ колата и как се държи той, изобщо колкото повече информация, толкова по-добре и евентуално повече възможности за някаква помощ...?!

По въпроса на втория колега: Определено този майстор не е твоят човек - да се опитваш да обучиш ключ от А4-ка на А3-ка с електроника 8P говори само за едно, абсолютна некомпетентност в тази област специлано!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

A3 8P, BKC 1.9tdi 2005

Взех колата през юли 2019, с два ключа и още тогава не работеха, от моя страна няма никакви манипулации, освен смяната на батериите.Пробвах да ги обуча по всички начини, които намерих в YouTube, но без успех. И при двата ключа при натискане на което и да е копче се чува цъкане от машинката от снимката по-горе. 

Днес ходих при ключар, който закачи колата към компютър, включихме на контакт и при натискане на някое от копчетата светваха авариините светлини. Каза ми, че ключа е заминал и става само за палене... 

Датата на ключовете е еднаква, както и мегахерците- 434MHz

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, "всички начини", които си пробвал са загубено време, ако е това за което си мисля - тези ключове не се обучават с ръчна процедура, а само софтуерно с програматор или минимум VAG-COM (VCDS)!  На ключаря при който си ходил аз лично не бих се доверил, няма как и двата ключа едновременно да спрат да работят, или да кажем, че вероятността е толкова малка, че клони към нулата. Мегахерците (честотата)  на които работи ключът не са кой знае какъв показател, защото това е честотата на носещия сигнал т. нар. "пилот"-сигнал върху който всъщност се модулира истинският управляващ сигнал. Според мен, намери свестен автоключар и иди при него да опита да обучи наново ключовете към колата (имам предвид дистанционните функции) и тогава ще се разбере къде е проблемът - в ключовете или в колата (антена, приемник, комфорт-модул или друго)!

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Купих си vag-com кабел, пробвах да обуча ключовете през VCDS, както е описано във форума от колеги, но пак греда.. 

След цялата процедура вадя ключа, натискам някое от копчетата на ключа и ми мигват аварийните без да отключи или заключи.. 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...Което не означава задължително, че всичко "описано във форума от колеги" непременно е вярно и правилно. Възможните причини са толкова много, че според мен най-лесно за теб би било да отидеш при някой, който действително разбира от тези неща, за да установи къде всъщност е проблемът, а решение вече може да се търси и после. Между другото обърнал ли си внимание на парт номерата на твоите ключове? Имам предвид номера изписан върху кутийката на ключа в нишата, където се прибира перото в сгънато положение. Ако искаш пиши едно лично, да обсъдим нещата по-подробно и да не разводняваме темата, а после ако има резултат ще споделиш тук, за да няма сърдити!

Редактирано от VBI
Цитиране на предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вчера, бях на ключар и се оказа че ключът не праща сигнали. Отново се опитаха да го обучат и нищо. Направих си нов ключ, с който всичко работи, а този остава за резервен.

 

Изпратено от моят MI 8 Pro с помощта на Tapatalk

 

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...