Jump to content

Q5 color FIS


mhi406vt

Recommended Posts

Здравейте,

Следващото нещо, което искам да ретрофитна на Q5-та е цветен дисплей, намерил съм няколко и имам следните въпроси:

 - Има ли начин да се разбере каква е разликата между десетките различни номера на дисплеите -  знам, че номерата са различни за лява и дясна дирекция, за бензин и за дизел, дали има АСС или не, но дори за дадена кола - в случая нашата LHD и дизел - ми излизат пак сумати варианти и никъде не мога да намеря кой номер какви фийчъри поддържа. Конкретно дисплеите, които съм набелязал са с номера "8R0 920 931 B" и "8R0 920 930 D". Как да преценя кой да взема, отзад имат и някакви числа, примерно 0258  H15, но предполагам те нямат отношение към това какво поддържа дисплея, а са по-скоро свързани с датите на производство т.е. хардуерните версии.

 - При самата смяна има ли някакви драми - доколкото знам километрите не могат да се променят, т.е. на колкото е новият дисплей, на толкова си остава. Също за ключовете трябва ли да се ходи до порше да прекодират нещо

 - Как мога да тествам дисплея дали работи преди да го заплатя - ако закача кабела директно от моята кола на дисплея, ще светнат ли копчетата, аи че няма да мога да запаля е ясно

 

Някакви други тънки моменти ако има ще съм благодарен да споделите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Снимки преди и сега, да е жив и здрав Мишо, без запазване на час го оправи (с почистване и подмяна на стъклото от стария ми километраж, понеже моето стъкло беше по-запазено), компонент протекшъни, зеленото меню, алабала:

 

EE4BC311-3E89-451E-91E0-1F1890F7F345.jpeg

0B57FABF-932E-49BC-A3EA-233A6E7E8891.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, нищо общо, все едно друга кола, но току забелязах, че отдясно има изгорял диод и между 40 и 80 км/ч не свети :) , не е голяма драма, но ако има възможност бих го оправил разбира се (това е риска при втора ръка части), имаме ли форумен гуру или някой да препоръчате за смяна ако въобще може да се сменят диодите. Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси за бързия отговор! Ще го попитам колегата. Всъщност се оказа че не са изгорели, а светват след 1-2 минути, баси филма, студена спойка или нещо подобно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@ShadowM Ти ми беше последния коз, но не исках да те занимавам с такава тъпотия, най-вероятно накрая пак до теб ще опра. Ще звънна да се чуем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече и със сменена подсветка - нови диоди Осрам. Изключително доволен от Димитър Папазов в Люлин 2, препоръчвам с две ръце ако на някой му се наложи:

 

BA57DB02-34D6-4076-90D7-CD2EFCA1468E.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно адекватен ти е коментарът, сега обърнах внимание, че образът на предишната е малко манипулиран, защото намалих качеството на снимката, ето я в пълен размер, и мисля че тука си е добре, защото на мен в колата не ми прави впечатление, даже ми е една идея по-ярък от колкото бих искал:

 

D3D0520F-9B3F-4306-A8AC-6C59D7CFE163.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

On 10/8/2020 at 1:53 AM, ShadowM said:

Браво на Мишо emoji57.png
и ние го правим без да поим по платката emoji6.png

 

 

Понеже не съм много в час тези неща и чак сега разбирам коментара ти - моят километраж не е запояван и преправян, компонент протекшъна Мишо го махна с онлайн връзка към ауди точно за 1 минута. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Съжалявам че използвам темата на колегата ,но от известно време и аз търся табло с цветен фис обаче за бензинова кола . Ако някой случайно знае някъде да има ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има ги в Алегрото (цък!), но трябва да знаеш годината и месеца на производство на колата за да се определи точно последната буква на номера. До 31.05.2010 са едни, после до 20.06.2011 са други и след това са трети.

 

Най-добре виж номера на сегашното табло. Ако не ти се маха, можеш да го видиш с ВАГ-КОМ.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...