Jump to content

Покупка Ауди А4, А6


Recommended Posts

Здравейте,

 

Следя форума от доста време и най-накрая се регистрирах. Бях казал че ще си купя Ауди обаче идея нямах в какъв филм влизам.

Миналата година гледах 2012 А4, А5,А6 и А7 понеже в различни моменти съм се возил или карал някой от моделите уви доста по-нови години :) 
За момента съм се спрял на 2 А6ци 2008. 
Едната е 2.7 другата е 3.0 - препрочетох прекрасната тема на verter няколко пъти, но си оставам пълен лаик и реших да питам.


Има ли причина да избера 3.0 пред 2.7 или обратното? За момента клоня към 3.0 понеже не е с кожен салон, а поддръжката на кожата малко ме притеснява.
Изобщо А6 като вариант и тази година добра идея ли е или да се пренасоча към друг модел и година?
 

Решил съм че искам да е quattro, да не е комби и ако може да е след 2006 като идеята ми за ценови диапазон до момента е около 10к. 

Гледах обявите и има рязка граница в цените до 2008 и 2009 и нататък. Защо се скача от 8-9к на 13-14к? 

 

Последно понеже самата покупка е нужна но и не толкова спешна - струва ли си да се търси тук или да пробвам какъв ще ми е късмета с внос? За момента масово е от Италия поне до колкото ми казаха хората с които се чух.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

какво те притеснява в кожата - взимаш си два препарата и на 2/3 месеца минаваш с тях за почистване и подхранване и няма никаква драма.

Не събира прах и интериорът на колата изглежда доста по-добре с кожа, но все пка си е лично предпочитание.

 

2.7 е с по-малко турбо, не гори осезаемо по-малко, но върви по-малко.

Дай да ги видим тези две А6-ци? 

Според мен си вземи колата от човек, който си я е карал и поддържал като за него, но му е писнала вече и скача на нещо по-ново.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм за 3.0тди 2010, 240 коня от човек ,който си я кара и поддържа. Аз често си пия ракията с човека, от който взех моята и се убеждавам, че това е по-добрия вариант. Всяка кола, която е продал до момента, е вкарал от Швейцария с цел да бъде негов личен автомобил и в първите две седмици прави всичко, което трябва за да стане в топ състояние. Такива хора търсете, но не очаквайте да минете с 8-10 хиляди лева. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Благодаря Ви. 

Уви за момента това е границата. А от няколко места получих оферти как колата си я пазят и е чук (не бяха от форума), но всеки който продава ще е така. 

@mshbul 233 коня е 3.0 бензина нали? Някак клоня към дизела или твърдо бензина е по-добре?

Последното което ми казаха твърдо да избягвам 2.7 - двигателя бил 6, но правел проблеми със сензорите/периферия. Не знам дали има общо но точно на тази парктроника е изведен от централнното табло/интерфейс и не успяха да ми обяснят защо.


3.0 която гледах за съжаление се оказа с не сменена/ не погледната верига изобщо -това нямало нужда да се сменя, не било ремък. И много забележки и ако реално трябва да я взема - пича трябва да е луд да я продаде след приспадане на ремонтите.

Друго нещо - казаха ми да избягвам покупката на кола от варненските салони. 

@Gangbango и аз затова се оглеждам, даже ходейки по задачи минавам покрай/през паркингите да видя няма ли някъде нещо с телефон или бележка продава се. 2010 е по-нова там въобще не съм гледал, да не се дразня :) Този човек занимава ли се още с това и има ли обяви или от време на време вкарва по нещо?

Днес имаше доста нови обяви които не знам защо преди не видях, дали са били временно свалени или има нов внос нямам идея.

 

Не знам дали е ок да пусна няколко обяви за които се чудя тук в темата? 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Seabee, моя човек постоянно следи пазара и в общи линии му е страст да намира най-добрите оферти, но само в Швейцария. Той не е от тия с автовозите. Дебне сайта и като се появи нещо, което не е за изпускане ходи и го взема за него. Прави я от-до каквото има и си я кара. Казал ми е, че търси и по заявка и гаранция може да намери точната кола за конкретните пари. Вече две години карам негова кола и да чукам на дърво тип топ е. Ако искаш ще ти дам контакт да му кажеш най-точно какво търсиш и ще се разберете. Хубавото е, че ще я докара той лично от там на самоход и в общи линии за такъв преход ще си проличи какви са неотложните ремонти. Няма какво да се лъжем, винаги ще има нещо за пипане, ама няма да ти скрие и да те изненада след месец нещо. Вкарвал е и голф 3 и пасат за 30 000, така че мисля, че ще намери най-доброто възможно за бюджета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Gangbango ако е възможно ще се радвам. Ясно ми е че взимам стара кола и ремонти ще има. Въпроса е все пак да погледне някой да не се окаже пълен батак, а другото е късмет. Винаги нещо може да се счупи на следващия ден ей така или някой да реши да спре в мен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...