Jump to content

Профилактика на изпарител на климатика (DIY)


Nikolay Tanchev

Recommended Posts

Здравейте колеги,

 

Тъй като климатика започна да замирисва доста сериозно при пускането му ,реших да поразглобя малко купето за да изчистя изпарителя от бактериални и гъбични микроорганизми и разни други насоявания. Оказа се , че това начинание не отнема много време и е доста лесно да се достигне до изпарителя за да се почисти.

В приложения линк съм публикувал снимките със стъпки какво се разглобява за да се достигне до изпарителя. Снимките съдържат коментари.

https://drive.google.com/drive/folders/1MjEdr6_67-riowSVqQGYTFEpp84Pdpvn?usp=sharing

Естествено сглобяването става по обратния ред.

 

Почистването на изпарителя го направих с облезмаслител и един препарат Liqui Moly 4087. Впръскването на обезмаслителя направих с най-обикновенна пластмасова бутилка за мин.вода (0.5л) с пробит малък отвор на тапата. Оставих го да подейства за час два след което изплакнах с вода пак с бутилката. Препарата на Liqui Moly си идва с дюза и дълго маркуче. С него се достига навсякъде по изпарителя. Огледайте си изпарителя, на моя на снимките се вижда къде точно са наслояванията по него. За тавичката под него няма визуален достъп но след като се напръска обилно с 1 обезмаслител ме съмнява да е останало нещо живо. Дренажите на тавичката за изпарителя са 2, така че проверете дали капе под колата от две места. Това е в общи линии. Резултата след почистването е отличен. При пускане и спиране на климатика няма разлика в миризмите без значение от зададените температури.

Ако някой има нужда от допълнителни насоки нека пише в темата.

 

 

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...