Jump to content

Проблем с превключване на 2-ра скорост


zanio

Recommended Posts

Здравейте колеги. Карам Ауди А3, 1.6, 8L, 1999г. Преди няколко седмици се появи много странен проблем със скоростите. Докато сутринта всичко си беше напълно нормално, следобяд 2-ра скорост започна да влиза доста по-трудно, с някакво усилие. Всички останали скорости си влизат, както досега - без никакви проблеми. Преди също съм имал проблеми със скоростната, заради, което я замених с друга преди 2 години (оригинална, но втора ръка), но проблемите се появяваха постепенно и по 2-ки - 2-ра и 4-та, 3-та и 5-та, а сега всичко се случи изведнъж.

 

Когато се опитвам да вкарам 2-ра, имам чувството, че трябва доста по-внимателно да уцеля мястото ѝ, иначе не влиза. След като я вкарам, всичко си става напълно нормално и няма проблеми. След като покарам известно време, смяната на 2-ра скорост поне привидно става по-лесно (или започвам да свиквам), но оставя ли колата за 1-2 дена, след това всичко е по-старому. Опитах да махна маншона на скоростния лост и да разгледам, но от там не се вижда нищо и изглежда, че всичко е нормално.

 

Дали някой има някаква идея какво може да се случва?

Редактирано от zanio
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@NIKO - много ти благодаря за отговора. Определено всички симптоми се връзват с прецакан синхронизатор. Дали някой има идея горе-долу каква е цената му и колко излиза да го сменя. Предполагам, че трябва и сваляне на скоростната, за да се смени.

 

П.С. Четох на различни места, че може да пробвам като за начало смяна на маслото на скоростната, но това, което ме притеснява е, че то е само на няма и 2 години и... не вярвам толкова бързо да се е износило.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди да отваряш кутията виж с някой майстор да ти разкачи лостовия механизъм за превключвавнето. На мен не ми влизаше първа или влизаше с много зор, но след като се регулираха тия тъпи ламарини проблема се оправи. На 1.6 скоростната не е с жило за съжаление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Dankarlo  Това определено е доста добра идея. Събирам различни мнения, за да имам някаква представя преди да отида на майстор и да си каже тежката дума. До колкото знам при моята кола, този механизъм се свързва с платмасови пластинки... дано да излезе нещо такова. Благодаря много за интересния отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...