Jump to content

Губи ток при включване на задна скорост


Vaskoy93

Recommended Posts

Здравейте на всички! Моля за малко помощ! Колата ми е Ауди А3 8Л 1998г 1.9 тди 90 коня АГР мотора. Намерих само една подобна тема и там не пишеше решение на проблема. Проблема е следния че при включване на задна скорост колата гасне. Случи се няколко пъти но след това си палеше и не обърнах внимание, да обаче вече отказа съвсем. Случва се да запали и да изгасне сама все едно съм върнал ключа. А когато дам на контакт и просто включа задна скорост тока на таблото изчезва нищо не свети, а когато е на свободна лампите на таблото мижът светят много слабо. Възможно ли е да е нещо от реле или окислен букси на компа? Ще съм благодарен ако някой може да помогне!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

@buzzi Благодаря колега! Ще погледна. Случвало ми се е когато запали по време на движение таблото започва да мижи и спира да работи километража и всичко и изгася ли колата после няма палене много странно направо на късмет сутрин дали ще запали или не😔

Редактирано от Vaskoy93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм се сбъсквал с абсолютно идентичен проблем. Оказа се клемореда (не можах да схвана точната логика, особенно с гасненето на задна, но бе факт)! След подмяната му, всички проблеми изчезнаха.

Редактирано от bsdnikolov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bsdnikolov Само да свърша работа и отивам да прегледам кабели релета ще откача и датчика за задните светлини да тествам какво ще стане. Четох и аз че може да е от клемореда но не виждам логика със задната но явно може и това да е😬

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bsdnikolov Днес взимах реле ново да пробвам само смених го няма промяна са съжаление. Утре ще пробвам с клемореда дано да е от него че вече не знам. Прегледах релета разкачах компа нищо. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги ако някой има със същия проблем колкото и да е смешно видях че е от кабела на аербега под седалката на пасажера. От там дава на късо явно и влагата е помогнала. Кабела беше овързан с изолир явно и предишния собственик е имал проблеми от него. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@bobitur свети сега но преди да разместя кабелите светеше много слабо почти не се виждаше само мижеше сега свети ярко. Трябва да изчистя буксите може да са окислили. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...