Jump to content

Проблем с осветлението


Ivo.Diev

Recommended Posts

Здравейте колеги, имам проблем с осветлението на таблото, сутринта като запалих и спря да свети цялото табло,лампите за масло акомулатор и т.н си светят също и мигачите, угасна лампата в пепелника и жабката както и на врътките на парното, за багажника имам само кабели без лампа както трябвало но бутоните  застопове за мъгла и подгрев на задното стъкло светят,някакви идеи къде да търся проблема?
П.П не е от бушоните прегледал съм ги и съм ги сменил с нови. 
Благодаря! 
Колата е Б3 87-ма г. карбуратор ако има значение

Редактирано от Ivo.Diev
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

по принцип прредпазителя който отговаря за подсветката на таблото и приборите е №12, иначе или имаш прекъснат кабел след предпазителя към таблото , или имаш изгорели пътеки по платката(най вероятно) , или повреден регулатор на осветлението.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

да, необходимо да свалиш километражното табло да разкачиш жълтата букса и да замериш пин1 на тази букса там трябва спрямо маса да има 12v,това е захранването на подсветката на таблото , ако има нпрежение  при включен габарит значи кабела е наред и проблема ти е в таблото.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предпазителя за лампите на таблото е №14. №12 е за приборите на таблото. Лампата на жабката не е свързана към регулатора на осветлението в таблото.  Тъй че ако не свети и лампата за осветление на жабката, не търсете причината в таблото. Проверете предпазител №14 и ако е прекъснал не слагайте тел, за да не викате пожарната после.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако предпазитела е здрав виж потинциометъра за намаляне осветлението на таблото , по някога правят номера, завърти  го на ляво и дясно и виж дали просветват лампите , успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...