Jump to content

Проблем с паленето


PlamenDeqnov

Recommended Posts

Здравейте на всички.

Четох доста теми вече от 3- 4 месеца извинявам се че пак пиша на тази тема.

Проблемът е следния. Колата е ауди а3 8л 1.6 2000г. върти, но не иска да запали! Когато дам на контакт и чека не светне тогава не иска да запали, но когато светне пали веднага без проблем ( и след това чека си се загася като запали ). Проблема се появи като стана топло(не знам дали има това значение). Това се появяваше на седмицата 1 път сега започна системно. Закачах я на компютър имах грешка на ламбда сондата смених я и сега не ми дава грешки. Оправя се когато извадя клемата на акумулатора за 5 мин, но ми се е случвало 1-2 пъти и това да не помогне. Бутам я напред, назад 10-20см на пета пак неще . Когато с няколко момчета я засилим и успяваме да я запаля в движение на скорост(това също се е налагало само веднъж защото беше първия път в който го направи).

Четох за датчик на хол(не знам кой от двата е), но не мога да разбера къде се намират двата датчика на колянов и разпределителен вал, намерих единия които е до масления филтър, но не знам кой от двата е. Вече незнам какво да правя, не мога да продължа да вадя клемата щото ще скапя нещо друго.

Благодаря ви предварително!

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този датчик до масления филтър е на коляновия вал. На мен ми се беше развалил преди години. Не знам дали забелязваш освен трудното палене, ако усещаш загуба на мощност, все едно на светофара тръгваш на 3та. Симптомите също включваха и трудно палене, въртиш, отзад в ауспуха гърми от недоизгорели газове. Датчика мисля че беше към 80 лева и за смяната се изискваше единствено един гаечен ключ. И при мен не излизаше на компа. Най-лесното е или да купиш датчика или някой с работеща кола да ти даде да тестваш. Разликата би трябвало да я усетиш веднага или след малко каране. Също така тогава смених и комутатора  с някакъв втора ръка, тъй като се беше напукал и евентуално от там можело да се губи ток към свещите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Публикувано (Редактирано)

Добре, благодаря ти ще пробвам и ще пиша дали се е оправило

Редактирано от VBI
Не цитирай предходно мнение!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Благодаря ви! Проблема до някъде е решен. Сега проблемът е, че колата изгуби мощност, стана мудна , прекъсва(придърпва) в ниските обороти при подаване на газ, пали трудно, не е върви както преди. Благодаря ви отново. Смених датчика на коляновия вал с нов на валео и почистих крачетата на релетата. Ще съм ви много благодарен ако ми помогнете и с този проблем.

Също да добавя, че ми излизат тези две грешки 

16705 Engine Speed Sensor (G28) Implausible Signal P0321-35-10 -- Intermittent 16845 Shareware Version To Decode all DTCS P0461 35-10- Please Register/Activate - Intermittent.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...