Jump to content

AUDI RNS D проблем с комуникацията....


marinzxcv

Recommended Posts

Здравейте,много ще съм благодарен ако някой се е сблъсквал и помогне.Става въпрос за ауди а4 б6,оборудванозаводско с NAVI BNS 4.0.В момента преди преработката колата бе с навигация RNS D без тв тунер и интерфейс  и без копчето за навигацията до подлакътника.Монтирам мулти волан,модул и интерфейс ТМC тунер,кодирам и всичко проработва с изключение на лявото копче на мулти волана и  MODE.Тоест само мога да командвам силата на звука без смяна на станции и  др. от волана.ТМC модула съм свързал отпред до навито към CAN low и CAN High понеже там бяха прекъснати кабелите, а не отзад,където ги има на букса за CD Rom.

 Има грешка RADIO NO COMUNICATION  в  INSTRUMENTS и във волана,но се свързвам с модулите на радио и нави,а и на изм.блокове във волана показва че копчетата си работят,просто няма връзка с радиото...

Редактирано от marinzxcv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като десния модул на мултиволана работи, а левия не, проблема е най-вероятно в него. Махни бега, извади пластмасовия пръстен и провери кабела който минава между двата модула и 9-пиновите букси. Можеш да отвориш двата модула и да им провериш платките. Провери и двата, защото левия се захранва от десния. Често се развалят защото идиоти по автомивките ги пръскат с вода, а те не са хидроизолирани.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за бързия отговор!Според мен копчетата работят,когато ги тествам на изм.блок отчитат,по скоро нещо с кабелите между радио волан и инструменти

 

Благодаря за бързия отговор!Според мен копчетата работят,когато ги тествам на изм.блок отчитат,по скоро нещо с кабелите между радио волан и инструменти.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колкото знам комуникацията с бутоните на мултиволана става по инфотейнтмънт CAN шината. Затова ми е толкова абсурдно левия модул да не работи, а десния да работи и проблема да не е в самия мултиволан.

 

Виж дали ще намериш пинаута на радиото тук: https://pinoutguide.com/Car-Stereo-Audi/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди 21 часа, CVT написа:

До колкото знам комуникацията с бутоните на мултиволана става по инфотейнтмънт CAN шината...

 

Корекция:

Снощи гледах CAN комуникацията на моята Б7-ца. Бутоните и врътките на мултиволана вървят и по двете CAN шини: комфорт и инфотейнмънт.

 

Редактирано от CVT
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...