Jump to content

Б7 3.0 дизел проблем с мощността


Falkoncho

Recommended Posts

Здравейте колеги. От 2017г съм собственик на Б7. До момента да чукна на дърво нямам никакви забележки и проблеми с автомобила, но вчера реших да я понастъпв малко и ми направи впечатление, че е доста мудна за мотора и конете с който разполага. Бавно вдига оборотите при пълна газ и набирането е далеч от това което беше в началото като я взех. 

Автомобила е комби 3.0 дизел ръчка. Карам го предимно градско (София) и в последната година зор не съм му давал кротко каране, ако е от значение разхода в града е 10-10,5 извън града не мога да падна под 8л. 

Нека да дам и още едно уточнение при последното ми извънградско пътуване в началото на годината на 10тив км. На магистралата сякаш турбината спря да работи осезаемо падна мощността и не можеш да вдигна повече от 140км. След спиране и изгасяне на автомобила и повторно потегляне всичко беше на ред. 

Благодаря! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прочети я за грешки в контролера на двигателя - може да пренадува заради спекла геометрия на турбината или нагари по всмукателните колектори, може и да е друго. Грешките ще насочат накъде да се търси проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами преди месец я пребоядосах и понеже и бяха сваляли предната броня и калник беше натрупала грешки по мигачи и др.светлини. Тогава я за качиха и изстриха всичко и никой не спомена да има някакви сериозни грешки, освен да отида при друг, който д а погледне обстойно! А геометрията съм чувал, че при дизеловите WV се почиства всяка година, дали ако направя това ще има резултат! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...