Jump to content

Вода стичаща се от зад жабката


Vaskoy93

Recommended Posts

Колеги моля за помощ! Обичам си колата и я поддържам и лъскам постоянно но излезна следния проблем. Колата е ауди А3 8L 1.9 TDI 98 година. Понеже имах теч при пасажера направих обичайните неща. Изчисттих под кората на чистачките до блясък отворих праговете и там свети (кората под  чистачките е здрава взех нова) дори оплътних със силикон за 100%сигурно.Мислех че всичко е готово да ама не! След дъжда отново мокета беше леко влажен вдигнах го разглобих пак кората под чистачките   и реших да сипя вода точно там в дупката при чистачките дето се оттича при калинка и видях че малка струя се отбива вътре от под жабката. Въпроса ми е какво има там? Дренажни тръби някоя може да се е спукала или извадила и трябва ли да махна цялото табло? Извинявам се за фермана но е дълго за обяснение. Благодаря предварително! 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@veselin velchev и аз мислех че е от там свалих кутията минах отдоло със силикон уплатнението даже си беше здраво. После реших да не ходи вода там ми направо със шише сипах в дупката дето се оттича без да има капка отвън около кутията на филтъра и пак малка струя вътре. И вече не знам кое да разглобя за да видя какво се случва там вътре таблото ли не знам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Какво следва да види там, което може да влезе в купето? От интерес питам.
Като казваш, че теча е зад жабката, защо просто не я свалиш? Няма нужда да сваляш цялото табло...засега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@s7r3l0k Благодаря! Ще я разглобя да просто не знаех дали ще мога да видя нещо от там да не е напразно. Но с проба се разбира. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен ще видиш. Имаш няколко опции за теч там, които се виждат. Една от тях е дренаж на шибидах, ако имаш такъв, другата е едно уплътнение на климатичната инсталация, което за съжаление не мога да те ориентирам кое точно е. Има и вариант да тече от дренажа за конденза от климатика. Ще добавям, ако се сетя нещо. Пак казвам, сигурен съм, че ще видиш източника, ако свалиш жабката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@s7r3l0k Благодаря много върна ми надеждата! Само да съм почивка и я разглабям. Бях се отказал от нея защото рових в нета да видя как изглежда като се махне какво има отдоло до къде ще имам достъп понеже никога не съм виждал какво е зад нея и като видях мислех че няма да има ефект но щом казваш че има шанс ще се пробва задължително! Благодаря пак! Забравих да добавя нямам шибидах та отпада той  😅

Редактирано от Vaskoy93
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@TheFly писах ти на лично колега. Ще я разглабям само да съм почивка и ще пиша ако намеря решение.. То па и времето се развали чудно направо😬

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Така ето че разглобих жабката помежду дъждовете 😬но за съжаление останах разочарован не успях да видя нищо мисля че ще трябва да се разглабят и другите чарколяци🤪🤔 водата се стича някъде отгоре сипах 2 литра вода. Струята е многооо малка почти не се вижда но я има. 😐 Ето снимки огради съм от къде идва. Почвам да се замислям дали така не съм си взел колата тъй като струята е много малка и мокета отгоре си е сух трудно ще се намокти чак толкова много само държи лека влага. Но е факт че си се стича по малко вътре. Не мерише на мухъл което е добре.

IMG_20200809_125833.jpg

Screenshot_20200809_124714.jpg

IMG_20200809_124059.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...