Jump to content

Дебитомер, EGR или друго?


king82

Recommended Posts

След смяна с чисто ново турбо се усеща една мудност при набиране около 2200 оборота. Това е придружено с изпушване. След 2500 оборота ми се струва че върви добре. Направил съм тези логове на 3 и 11 канал, но не съм сигурен кое не е наред.

Screenshot_20200804-203758_Excel.jpg

Screenshot_20200804-203705_Excel.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При изрядно надуване на турбото исканото от компа и реалното (полученото) налягане трябва са се изравнили между 1600-1700 оборота. При теб изравняването или пик на турбото идва чак на 2300 оборота, за това усещаш вървене тогава. Стойностите на дебитомера изглеждат добре. Имах такъв проблем като твоя и се оказа миниатурна дупка във вакуум маркучлето отиващо към актуатора на турбото. Заради такъв дребен процеп около милиметът вакуумът не можеше да издърпа лостчето достатъчно бърже на актуатора и да затвори геометрията. Виж при запалване дали се издърпва лостчето на актуатора на турбото. Провери си всички вакуум маркучлета, актуатора на турбото, както и вакуум резервоара и мембраната на ЕГР за малък пробив в някое от тях. Щуцера на тандем помпата също не е лошо да се види дали е разбит.

Редактирано от kx3m
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Каква средна част си сложил - Мелет или някое бесно китайче? Пробвай да натегнеш актуатора като завъртиш гайката на 180 градуса. Последните години забелязвам, че продават китайски средни части с билет перки, но леко тежки и колите тръгват след 2000-2200 оборота...отделно и разхода скача с 0.5-1 литър.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На 6.08.2020 г. at 9:42, kpematop написа:

Каква средна част си сложил....

Сложил съм цяло ново турбо. Марката е Turbo Technics, уж Английска марка. Аз май не съм писал каква е колата-Audi A4 b6 2003 1.9 tdi 131 к.с. И да, сякаш има завишение на разхода.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...