калашников Posted August 20, 2020 Report Share Posted August 20, 2020 колеги няколко въпроса, благодарско предварително взех си борд компютър с ауточек и искам да го сложа на 2.0 90 коня абт мотор, обаче един другар ми каза че няма как да го подвържа тоя борд на абт понеже няма сигнал за изгоряно гориво и ако го сложа щяло да показва нещо там ама изобщо не точно и че среден разход също няма да показва. Това така ли е или той е в грешка. И втория ми въпрос е::: как да накарам ауточека да ми покаже ОК понеже голямата бялата букса я отворих и отворих и малката която си беше стандартно и кабелите които отговораха по цвят ги прехвърлих от малката в голямата и спряха да ми излизат символите за масло и вода. Остават още 8 кабела които са отрязани и си стоят в голямата бялата букса и още 4 мисля че останаха в малката Започнах всички останали кабели да ги давам на маса и само един имаше рекация, бяло-сив който като го допрях на маса и отново ми показа символ масльонка и пропищя, от другите кабели никаква реакция, и също така на работещ мотор като изкарам буксата от чека и почва пак да пищи и да мигат символите и сега ми остана да се преборя със символите за : изгоряла крушка, акумулатор,,,, за сега само тия светят най-вероятно може и да се обади и този за течност чистачки помогнете моля как да го докарам до положение да изпише ок и ако скъсам пистов ремък някъде по път дали според вас ще пропищи и ще покаже двата символа щото с обикновения си мини чек един път ми скъса ремък и ми светнаха двете лампи Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atlantis Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Преди 10 часа, калашников написа: няма сигнал за изгоряно гориво Аз мога да ви гарнтирам, че няма кола, която да има именно такъв сигнал. Това комтютърът го изчислява, посредством алгоритми от показанията на ламбда сондата, милисекунди на впръскване и количество въздух, измерен от дебитомера (сензори, заместващи неговата функция). В по-съвременните двигатели има и други неизвестни в уравнението, но това вече е друга тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
калашников Posted August 21, 2020 Author Report Share Posted August 21, 2020 (edited) На 21.08.2020 г. at 9:01, Atlantis написа: говорите за борда, според вас ако се върже, ще си показва вярно ? Edited August 22, 2020 by VBI Не цитирай предходно мнение! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Atlantis Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Всичко необходимо по тази тема. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts