Jump to content

Audi Sound System Retrofit


v140

Recommended Posts

Да се похваля с първи успешен ретрофит. Колага ми фабрично е с най-ниското ниво на озвучение с 8 колони. Поразрових в интернет и попаднат на това  (google translate  го превежда достатъчно добре) ръководство за ретрофит до Audi Sound System. Оказа се, че базовата музика е същата като ASS, но има добавени буфер в багажника до акумулатора и център в предното табло. Няма да описвам стъпките, защото е описано достатъчно подробно, не съм измислил аз топлата вода. Частите ги купух от ebay и aliexpress. Колони оригинални има супер евтини, всички ъпгрейдват до B&O и си продават старите. Буфера го взех за 45 паунда, а централната колона за 11 паунда.  Освен колоните са важни и пиновете, които се свързват към ММИ, ето тези. Останаха ми много бройки и мога да подаря няколко ако някой се реши да го прави. Букси трябва пак от aliexpres, защото тук са мега скъпи. В порше за двете искат 60 лева. Качеството на звука се подобри значително, пак не е както трябва, но е много по-добре. Цялата инвестиция е под 250 лева. Според мен си заслужава.

Редактирано от v140
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При седана е под стъклото, а при комбито е до акумулатора.

Вече карам една седмица така. Определено разликата е голяма и си заслужава.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Малко в страни от темата... Та идея си нямам дали шумоизоляция е на ниво, ама едва ли познавайки ауди и екселския им подход. 

 

Та ако някой иска да извлече максималното и има достатъчно време понеже за да стане както трябва всичко от интериора на колата се разглобява/сваля. 

 

След това се полага виброизолация и върху нея шумоизоляция. 

 

Като разбира се както при всичко и тук има топ решения и такива които не стават за нищо. 

 

Пример за топ решения са Dynamat

 

Като разбира се има и други варианти. 

 

Аз лично заложих на Dynamat за виброизолацията. Като за вратите, тавана и капака на багажника взех Dynamat Superlite, а за навсякъде другаде Dynamat Xtreme. 

 

За шумоизоляцията заложих на  Absor-b като взех 15мм пирамиди за корите на вратите, а за навсякъде другаде 6 и 10мм листове.

 

Като цяло има два подхода:

- бърз врати и подкалници

- максимален, вибро и шумоизоляция на под, багажник, надкалници, подкалници, врати, таван и навсякъде другаде където е възможно. Вече ако сте супер максимслисти преден капак и зад мотора (за там обаче трябват специални термоустойчиви продукти). Също така има и едни пастообразни чудесии които се нанасят върху долната част на купето. Ама колко са ефективни идея си нямам. 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...