Jump to content

Всякакви въпроси за А6 4F - Част 13

TURBO_RS

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Имам следния въпрос ;) това е лепнато при мен и до сега бях с летни 225/50/17 и съм решил да сменя размера...гледам 245/45/17 и реално съм се спрял и на конкретна гума (Kunho), но се замислих дали 235/45/17 не е по-добра оферта...и ми е чудно защо този модел не е написан като възможен за каране с него...някой може ли да ми разясни? 

F749628C-7D03-45A3-8CB2-F466A2FF394D.jpeg

234/45 седи леко нелепо ... отделно на 245/45 имаш повече гума ;)

п.с. Направо слагай 16-ки особенно ако нямаш 347мм дискове отпред.

16-ки зимни и 17-ки летни имам...защо да си слагам 16-ки летни??? Не откривам логика...аз съм си доволен от возията...не съм доволен от гумите си :)

Edited by VBI
Не цитирай предходно мнение, ползвай бутона "@"!

Здравейте, пичове.

Някой от вас правил ли е такава смяна на волан като тия на снимките долу?

В момента съм с такъв като този вляво (с пера), но ми харесва този трилъчевия от А8 Д3 (пак с пера).

Знае ли някой дали има ядове с модули, лентови кабели, еърбегове и т.н.

Screenshot.jpg

Edited by royce

16-ките са още по-добра оферта, нали това търсиш.

Иначе сериозно 235/45 е по-ниска от 225/50 т.е. ще имаш "подобрение" във возията и т.н.

Ако нямаш S-Line окачване даже бих се замислил за 245/50/17 релано а точно 1см по-високи спрямо 225/50/17

п.с. за 245 ширина ти трябва 8J джанта минимум и те така.

29 minutes ago, Cikata said:

Имам следния въпрос ;) това е лепнато при мен и до сега бях с летни 225/50/17 и съм решил да сменя размера...гледам 245/45/17 и реално съм се спрял и на конкретна гума (Kunho), но се замислих дали 235/45/17 не е по-добра оферта...и ми е чудно защо този модел не е написан като възможен за каране с него...някой може ли да ми разясни? 

съвместими са, ще свалиш леко колата надолу, не знам каква е идеята ти да не спазиш заводските размери, евентуално цената може да е по-добре, иначе не виждам каква разлика съществена ще има между 225/50 или 245/45 или 235/45

@royce:  на нашите шлепове бегът определено е груб и грозен. Не съм запознат, но щом на 4F слагат от много по-нови модели Ауди, няма причина да не стане, въпросът е колко и дали има преправяне.

@OvivO А ... грозен бил ... щото не си виждал тоя на Койота-та ми ... :hilezh:

Набелязал съм една две обяви, ще взема да звънна утре да видя колко ще искат за волан + бег.

Аз реално това целя...да съм със заводските,а те са два размера 245 и 225...сега съм с некъв континентал дот 2017 ( карам с тях 3 сезона вече) и определено грам не съм впечатлен и за мен е супер надценена гума(лично мнение)... мен идеята ми е,че реално ще имам повече площ на гумата и погледнато отзад ще изглежда по-яко...височината грам не ме бърка,а и не вярвам да е пък чак толкова разлика във возията...и за това обмислям промяната...за джантите ми казаха,че 225 и 245 си стават,след като съм със заводски джанти 17”...но дали е така...

Edited by Cikata

За да ти изглежда отзад по-яко, ти трябва по-изнесена джанта, демек по-широка и с по-малко ЕТ. С тия валяци 245/45/17 нищо няма да постигнеш освен по-висок разход.

41 minutes ago, ники 125кс. said:

Колеги, ще стане ли на Ауди а6 4ф този control head?

Ако е от А8, би трябвало да стане. Ако само презапоиш чиповете, няма да има и CP.

след смяна на чиповете, софтуерът ще си е твоя, като за 4F, няма да е за А8, където дисплеят излиза нагоре. Изпробвано е от колегата @zdrash

По номерата мисля че е Q7, затова питам тук дали ще стане. Не мисля, че ще мога да презапоя чипове, сигурно са с тези малките крачета.
Искам plug&play.

Изпратено от моят JSN-L21 с помощта на Tapatalk

Аз съм с такъв от s8. Еепром чипа се сменя за около 40лв в сервиз за електроника  и колата даже не разбира че е с друг хед юнит. Махане на СР е 100+. Ти си решаваш.

Да едно време така се правеше чип-тунинга, сваляш компютъра и го носиш да ти запоят новия чип. Ама пък чак 40 лева да е станала тая услуга, егати обирджиите.

ако можеш сам да запояваш такива елементи и 0 лв и някакво време. Иначе - според както си намериш точен човек с поялник. По сервизите искат 40 лв. Махане на CP - 100/120 лв.

Разпояване, запояване на единия - 20лв и разпояване, запояване на другия още 20лв. (по 10 кинта на операция)

Мисля не е като 100 за CP. 

Ти за колко ги поиш да идваме при теб ?

Услугата е 40 лева, защото това са квалифицирани хора които не работят на минимална заплата. А и сервизите обикновено имат минимална цена на услуга. Иначе отнема по-малко от 5 минути.

Здравейте пичове! Днес пристигна новият ABS та извадих кодинга от моя, снимах си го, после извадих буксата на абс а и включих новия абс, така кодирах го, калибрирах angle sensor а, всичко точно обаче пак ми дава грешка, в vcds ми дава brake preassure sensor 1, impausible signal. A човека от който го взех каза че е на 100 процента сигурен че работи и е от работеща кола, къде вече да търся проблема, или трябва да сменя целия абс модул, защото в момента го включих ей така отвън не монтиран и няма спирачна течност. Може ли заради това да ми дава тая грешка?

Помпата с платката или само платката си закачил? Ако е всичко заедно, значи не работи. Няма защо да търсиш другаде проблема. Много мръсно дефектират тея абс-и. Може и да не те лъже, но факт е, че не работи.

Значи, ако сменяте само модула, демек без да разкачате спирачните тръби, трябва хубаво да гледате леглото с четирите позлатени пъпки. Да не ги изтърбушите и да се разлетят. Това там е връзката между въпросния датчик и електрониката.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...