Jump to content

Проблем с Parktronic


pacetu

Recommended Posts

Здрвейти ! карам audi q5 2.0tdi 2011 ! Парктроника неработи ,  Дава ми грешка 01549 - Supply Voltage for Parking-Aid Sensor  ,когато включвам на задна скорост се чува само звуков сигнал и копчето започва да свети нищо повече ( нищо на екрана ) Намерих каде се намира модула за управление и махнах двете букси на сензорите  предни и задни ( прочетох , че ако проблема е в някой сензор цялата система спира да работи ) пробвах без сензори и пак нищо ! Предполагам , че модула се е скапал и искам  да ги сменя но незнам кой модум да закупя втора употреба , незнам кой цифри трябва да гледам .Моля помагайте !  

D53A6573-38E0-4ED8-BFF1-8CA25FDAE500.jpeg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Само копи-пейстнах номера на грешката ти в гугълчето и първият резултат е това което търсиш - http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/01549

Най-вероятно някой сензор е предал богу дух, може да са е и окабеляването, но по-вероятно е да е сензор. Най-отдолу както пише пробвай да махаш буксата първо само на предните и после само на задните датчици за да видиш от къде идва проблема, после датчик по датчик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това вече го правих както съм написал ... нищо не се случва .... опитах се да изчистя грешката докато съм откачил сензорите не се изтрива

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

9 hours ago, pacetu said:

 и махнах двете букси на сензорите  предни и задни ( прочетох , че ако проблема е в някой сензор цялата система спира да работи ) 

 

Приятел, не знам какво се разбира, писал си че си ги махнал двете, което аз разбирам двете едноврменно, затова ти писах да ги махнеш едно по едно, явно си го направил, но не си изразил правилно. Както и да е. 

Преди да купуваш каквото и да е пробвай ако можеш с модул от друга кола. Аз така поради проблем с кабелите не ми тръгваше парктроника когато го ретрофитвахме и намерих колега който беше даже само със заден. Свалихме неговия модул и закачихме на моята кола, а моя на неговата, и видяхме че не е от модула. Та първо разбери де е проблема, после покупките.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и един датчик да е откачен,няма да работи системата! Системата работи със закачени изправни всички датчици,виж кой датчикнти записва и смени него.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

с 8 сензора 4 отзад 4 отпред ... гледах клопчета в youtube и когато откачиха неработещият сензор системата таботеше без него . Нямам жужене по нито един от свнзорите за това смятам че проблема е в модула но незнам кои модъл и с какъв код да поръчам 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За ултразвуков сензор да започне да издава обикновен звук трябва да се повреди по много специфичен начин. Ако просто изгори нищо няма да чуеш, така че да ги слушаш с ухо не е много надежден начин да се намери повредения.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Здравейте,моля за малко помощ.Купих колата и парктроника не работеше.Прочетох за грешки и ми казваше front  middle left,въпреки това направих и "слухов" тест и се оказа,че има още два за смяна,един преден и един заден.Смених ги и системата заработи,но за 2-3 дни и отказа.Сега вече имам грешки 01549 Supply voltage for parking-aid sensor.Open or short to ground.Но не ми казва кой датчик не работи.При слухов тест нито един не работи.Интересното е,че понякога заработва,но много рядко.Примерно на 40-50 пъти веднъж сработва.Не знам от къде да започна,за да я оправя.Някакви съвети?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 11 months later...

Един друг въпрос, пак по темата с парктроника: Ако колата има само задни датчици оригинално, може ли да се инсталират и предни и да работят или трябва да се купува допълнителен модул?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо за каква кола става въпрос? Трябва да видиш кой номер е твоя модул и дали поддържа преден и заден парктроник - някъде във форума бяха изброени всички номера кой какво поддържа.

Редактирано от VBI
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

    • Няма регистрирани потребители разглеждащи тази тема.
×
×
  • Create New...